SiolNET. Novice Slovenija
2,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Psa živita v zelo slabih razmerah, lastnik je dobil zgolj opozorilo #video

2,01

termometer

Več društev za zaščito živali je bilo obveščenih o zelo slabih razmerah, v katerih živita dva psa pri Polzeli. Psa naj bi živela brez sveže vode in brez hrane, bolna in v lastnih iztrebkih. Čeprav lastnik priznava, da za omenjena psa od marca ne skrbi več, inšpekcija poudarja, da stanje ni tako slabo.

Nadzor nad zapuščenimi domačimi živalmi je v Sloveniji zelo ohlapen, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV. O tem govori tudi zgodba Luxa in Lune iz Polzele, ki ju je mimoidoči moški, ki želi ostati anonimen, našel v iztrebkih ter brez sveže vode in hrane.

Inšpektorji zatrjujejo, da stanje ni problematično

Štirinožnima kosmatincema je na pomoč priskočilo društvo za pomoč psom, ki je o stanju obvestilo inšpekcijo. Vendar pa pristojni pravijo, da stanje ob zadnjem pregledu ni bilo problematično.

Inšpektor, ki je stanje preverjal ravno v času obiska Planet TV, pred kamero ni želel. Povedal je le, da so pogoji namestitve psov zdaj dobri, umakniti naj bi bilo treba zgolj škatlo z iztrebki v kotu boksa.

Na drugi strani zaščitniki psov trdijo ravno nasprotno. "Razmere so grozne, inšpekcija pa zatrjuje, da je vse v redu. Kje smo zdaj? Kdo je zdaj neumen," se je spraševal Simon Mihorič iz Društva Srce za bulle.

psi Novice Katere pasme psov so najbolj "nevarne" in kako se zaščititi pri napadu? #video

Zaščitniki psov so ogorčeni nad razmerami, v katerih živita psa

Po njegovih besedah je lastnik društvo že zaprosil za pomoč pri oskrbi psov, hkrati pa je priznal, da za živali ne skrbi že od marca letos. Lastnik pred danes kamere ni želel stopiti, povedal je le, da psa obišče vsak dan, ostale očitke pa je zavrnil kot neresnične.

Očividci so medtem povedali, da je nekdanja žena lastnika psov zaradi posredovanj društev v ponedeljek zvečer očistila boks, kjer živita psa. Po mnenju Mihoriča je stanje kljub temu še vedno katastrofalno: "Psi bodo v tej vročini umrli. Takšne razmere poznam, to je lahko zelo nevarno."

Zaščitniki psov so razburjeni. Če se stanje ne bo izboljšalo, so že napovedali, da bodo psa odpeljali. "Zdaj naj pristojni nekaj naredijo in uredijo razmere. To ni v redu," je pristojne pozval Mihorič.

Medtem ko živali trpijo in nihče ne prevzame odgovornosti, pa jo je lastnik že v drugo odnesel zgolj z opozorilom, so še poročali na Planet TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 555
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin