Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2018,
9.25

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

3

Natisni članek

Gorenjska droge

Četrtek, 13. 9. 2018, 9.25

5 let, 7 mesecev

Zaradi preprodaje drog na Gorenjskem v pripor trije Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

3

Zasežene droge | V prejšnjem tednu je policija prijela Slovence, ki so na območju Gorenjske preprodajali prepovedano drogo.

V prejšnjem tednu je policija prijela Slovence, ki so na območju Gorenjske preprodajali prepovedano drogo.

Slovenski kriminalisti so v sodelovanju z avstrijsko kriminalistično službo iz Beljaka prišli do razkritja kriminalne združbe, ki je na območju Gorenjske preprodajala prepovedane droge. Deset oseb je osumljenih najmanj 27 kaznivih dejanj, prijetih je bilo sedem Slovencev, med njimi so trije v priporu. 

V prejšnjem tednu je policija prijela Slovence, ki so na območju Gorenjske preprodajali prepovedano drogo. Med sedmimi prijetimi so bili trije v skladu s predpisi o kazenskem postopku tudi pridržani. Preiskovalni sodnik pristojnega sodišča jim je odredil pripor. Policija zdaj išče še enega osumljenca, ki pa je državljan Makedonije, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. 

Preprodaja se je dogajala tudi v gorenjskih lokalih

Kriminalisti so preiskavo začeli na podlagi informacij avstrijske kriminalistične službe, kjer so sumili mednarodno preprodajo drog, ki so jo iz Slovenije vodili štirje osumljenci. Dva od četverice sta se ukvarjala z dobavo prepovedane droge, druga dva pa sta na območju Gorenjske vodila preprodajo.

Škoda octavia RS policija
Novice Na območju štirih policijskih uprav hišne preiskave zaradi prepovedane droge

Preprodajo sta osumljenca razširila še na šest drugih osumljenih oseb, izvajala pa se je na javnih krajih in v javnih lokalih na območju Gorenjske. Kupci droge so bile odrasle osebe.

Preprodajalci z drogami zaslužili 55 tisoč evrov

V hišnih preiskavah, ki so v prejšnjem tednu potekale na devetih lokacijah na Gorenjskem in v Ljubljani, so kriminalisti zasegli približno 850 gramov kokaina in amfetamina, 175 gramov heroina ter konopljo, hašiš, hašiševo olje, pištolo, naboje, denar in opremo za pridelavo konoplje.

Katja Krasko Štebljaj izgorelost
Novice Med mladimi vse bolj razširjene ''pametne droge''

Preprodajalci, stari od 30 do 60 let, so v prodaji ponujali še večje količine drog, s katerimi so zaslužili okoli 55 tisoč evrov. Nekateri osumljenci imajo za sabo že dolgo zgodovino obravnav na področju preprodaje drog.

Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja na prodaj ali zaradi prodaje ali dajanja v promet kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Kdor prodaja, ponuja na prodaj ali brezplačno deli prepovedano drogo ali nedovoljeno snov v športu ali predhodno sestavino za izdelavo prepovedanih v javnih lokalih, se kaznuje z zaporom od treh do petnajst let.
Ne spreglejte