Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2017,
8.57

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

vreme nevihta neurje

Petek, 2. 6. 2017, 8.57

6 let, 10 mesecev

Zaradi hudega neurja odkrite strehe, plazovi, podrta drevesa ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Nevihta | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Močno deževje je v četrtek zvečer zalilo nekaj objektov, hud veter je odkrival strehe in podiral drevesa. Eno je v občini Lovrenc na Pohorju padlo na žice daljnovoda, kar je povzročilo manjši požar v naravi, zaradi razmočene zemlje pa sta se utrgala dva zemeljska plazova.

Na območju občine Lovrenc na Pohorju se je zamašilo še približno 20 cestnih propustov. Gasilci so iz poplavljenih objektov vodo izčrpali, podrta drevesa odstranili, zamašene propuste pa odmašili. Oba zemeljska plazova so ustrezno zaščitili, sledila pa bo nadaljnja sanacija. Neurje z močnim nalivom je na cesto Ruta-Lovrenc na Pohorju naneslo kamenje. Cesta je bila neprevozna tudi zaradi več podrtih dreves, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Neurje razkrilo strehe na sedmih stanovanjskih hišah

Meteorna voda je zalila in ogrožala več objektov tudi na območju občine Podvelka, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Več cest je neprevoznih, popravljajo jih dežurni delavci celjskega cestnega podjetja. Na železniško progo v naselju Rdeči Breg se je sprožil plaz, razmere urejajo železniški dežurni delavci. Deževje je zalilo kletne prostore večstanovanjskega objekta v Pamečah v občini Slovenj Gradec.

V naselju Brege v občini Krško je močno neurje razkrilo strehe na sedmih stanovanjskih hišah, gasilci so morali črpati vodo iz poslovnega in stanovanjskega objekta v Krškem in Leskovcu pri Krškem, iz prostorov podjetja v naselju Žadovinek in iz kleti stanovanjskega objekta v naselju Spodnji Stari Grad. V Leskovcu pri Krškem so gasilci črpali meteorno vodo tudi iz odtočnih kanalov.

Meteorna voda je poplavila kletne prostore

Veliko dela so imeli tudi gasilci v občini Brežice, kjer so izčrpali meteorno vodo iz kleti treh stanovanjskih objektov v naselju Dolenje Skopice. Meteorno vodo so izčrpali tudi iz kleti dveh stanovanjskih objektov v naselju Gorenje Skopice in odstranili podrto drevo, ki je oviralo promet. Dež je zalil še klet gradbišča Osnovne šole Cerklje ob Krki.

Podrta drevesa so promet ovirala tudi v občinah Metlika in Trebnje. Meteorna voda je poplavila kletne prostore stanovanjske hiše tudi v naselju Zagorica v občini Mirna in v Novem mestu.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne se bodo v notranjosti Slovenije spet pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo lahko ponekod zavlekle v večer. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje.

Ponoči se bo postopno razjasnilo, tu in tam bo po nižinah nastala kratkotrajna megla. Jutri bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale le posamezne vročinske nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v alpskih dolinah okoli 10, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

Ne spreglejte