SiolNET. Novice Slovenija
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policistom grozil s smrtjo in jih napadel

0,90

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Gorenjski kriminalisti so kazensko ovadili moškega, ki je v ponedeljek popoldan ob preverjanju prijave kršitve javnega reda in miru v Škofji Loki grozil policistom in jih napadel. Okrožno sodišče je zoper moškega, ki je osumljen napada na policiste med opravljanjem njihovih nalog, v sredo odredilo pripor. Grozi mu do pet leta zapora.

prepir Novice Po prepiru z ženo prehodil skoraj 400 kilometrov, da bi si zbistril misli

V ponedeljek popoldne so se škofjeloški policisti odzvali na prijavo kršitve javnega reda in miru s povzročanjem hrupa, škode in nasilja v stanovanjskem objektu. Moški je javni red kršil še z nedostojnim vedenjem, policistom pa je tudi grozil. Ker se je v intervenciji naposled umiril, so policisti postopek na kraju zaključili, vendar so se po krajšem času zopet vrnili na kraj zaradi njegovega ponovnega nasilnega in drznega vedenja, pojasnjujejo na kranjski policijski upravi.

Moški je nato tudi v drugi intervenciji policistom grozil s smrtjo in nasilno vedenje še stopnjeval, policiste pa je tudi napadel. Zaradi sumov uradno pregonljivih kaznivih dejanj so ga policisti zato pridržali, kriminalisti pa so o dejanjih osumljenca v skladu s predpisi o kazenskem postopku zbrali obvestila in ga s kazensko ovadbo privedli na pristojno sodišče, kjer je bil zanj odrejen pripor.

Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let. Z zaporom od šestih mesec do petih let se kaznuje, kdor stori dejanje iz prvega odstavka tega člena proti dvema ali več osebam, so še sporočili s kranjske policijske uprave.

Hojs Policija Tacen priznanja Novice Kaj policija prikriva o Hojsu, čeprav Hojs tega noče?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin