SiolNET. Novice Slovenija
8,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakonca iščeta družino, ki bi ji prepustila svojo kmetijo #video

8,07

termometer

Po tragični smrti obeh sinov sta zakonca Hauzer na jesen življenja ostala sama in nemočna na veliki kmetiji v Cogenticih v Slovenskih goricah. Zdaj iščeta družino, ki bi jima bila pripravljena pomagati pri vsakodnevnih opravilih in tudi v prihodnje poskrbeti za kmetijo. Če ste mlada družina brez stanovanja in vas ni strah dela na kmetiji, potem zakonca Huzar iščeta ravno vas.

Ostarela Hauzerjeva pridelujeta tudi med in imata čebelarski muzej, brez obnove pa so ti etnografski čebelnjaki in sploh vsa kmetija obsojeni na propad. Njuno posestvo ima velik turistični potencial, ki bi ga rada prepustila skrbnim rokam. Nekaj interesentov se je že javilo, a kaj, ko jim je samo do užitka, ne dela, sta zaupala Samanti Gomboc. 

Jože in Majda Hauzer že leta sama trdo delata na kmetiji v Cogetincih. A za trdim delom se skriva žalost. Prvi sin je umrl v 20. letu, drugi se je smrtno ponesrečil v 22. Ostala sta sama, zato zdaj iščeta pridno družino, ki bi pomagala na kmetiji in bi jima bila v oporo. Po svoji smrti bi izbrani družini posestvo, ki skriva bogato čebelarsko zgodovino, podarila. Od ljudi, ki bi prišli, želita poštenost.

Aleksandra Pivec Novice Kmetijska ministrica: Zdravje potrošnikov ni bilo ogroženo #video

Jože in Majda Hauzer že leta sama trdo delata na kmetiji v Cogetincih. Jože in Majda Hauzer že leta sama trdo delata na kmetiji v Cogetincih. Foto: Planet TV

Kmetija ima turistični potencial

Kmetija s čebelarskim muzejem ima turistični potencial, dela pa nikoli ne zmanjka. Kot pravita, potrebujeta nekoga, ki zasluži dovolj zase, saj onadva s svojo pokojnino ne bi zmogla preživljati še nekoga.

Pomagala bi tudi pri vzgoji otrok. Jože je star 69 let, Majda 65, sinov ni več, a njuni srci ostajata odprti. Tudi če družina ne bo vešča dela na kmetiji, sta dobre ljudi pripravljena priučiti, pravita.

123 Novice Bolj kot s kmetovanjem se morajo kmetje ukvarjati z birokracijo #video

Verjameta, da je veliko družinic, ki nimajo kam, pa tudi takih, ki bi mestni beton zamenjali za slikovito podeželje. Verjameta, da je veliko družinic, ki nimajo kam, pa tudi takih, ki bi mestni beton zamenjali za slikovito podeželje. Foto: Planet TV

"Vsak se nauči, če se hoče. Zagotovo so družine, ki imajo otroke, mogoče dva, tri, pa so nekje v mestu v bloku in morajo plačati stanovanje, položnice in še nekaj jesti. Tu si lahko to naredimo doma," je dejal Jože Hauzer.

Verjameta, da je veliko družinic, ki nimajo kam, pa tudi takih, ki bi mestni beton zamenjale za slikovito podeželje.

Agritech Posel danes Nov strokovni sejem za kmete in gozdarje: razpisanih 17 štipendij

Kmetija s čebelarskim muzejem ima turistični potencial, dela pa nikoli ne zmanjka. Kot pravita, potrebujeta nekoga, ki zasluži dovolj zase, saj onadva s svojo pokojnino ne bi zmogla preživljati še nekoga. Kmetija s čebelarskim muzejem ima turistični potencial, dela pa nikoli ne zmanjka. Kot pravita, potrebujeta nekoga, ki zasluži dovolj zase, saj onadva s svojo pokojnino ne bi zmogla preživljati še nekoga. Foto: Planet TV

s Novice Kmetje ogorčeni: Država hoče plinovod zgraditi kar prek naših vinogradov #video Martin Golob Novice Želel je postati kmet, novinar ali filozof. Zdaj je duhovnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1430
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin