SiolNET. Novice Slovenija
0,62

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Bolj kot s kmetovanjem se morajo kmetje ukvarjati z birokracijo #video

0,62

termometer

Branko Buček je eden redkih kmetov, ki še vztraja pri vzreji živine. A bolj kot s kmetovanjem se mora ukvarjati z birokracijo. Na tak način država namreč zagotavlja varnost slovenskim potrošnikom.

Krave so označene z ušesnimi številkami. Vsaka mora imeti dve isti ušesni številki. Če ena od njiju izpade, jo je treba zamenjati, sicer lahko to prinese težave z inšpektorji, je za oddajo Danes povedal kmet Branko Buček. 

Druga stvar, ki jo je treba ažurno spremljati, je register govedi, kamor se vpišejo rojstni datum, matična številka, ime goveda, podatki o materi in očetu ...

 

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Mojcaa / 07.02.2019. ob 10:45 +3 0

  Veliko majnših kmetov se odloči za prenehanje kmetijstva, ker "se jim ne splača". Velike kmetije iz roda v rod seveda ostajajo, ker prinašajo dobiček. Resda si z veliko kmetijo precej obremenjen, nimaš dopusta, nimaš bolniške. Potrebno bi bilo podpirati kmete, vzpodbujati obdelavo zemlje, vzpodbujati ohranjanja kmetij in kmečkih turizmov. Če bi znali podpirati in če bi vlada dala kmetom tisti kanček "splačanja", bi to bil velik plus za državo. Papirologija pa, žal, je in bo.

  +3 0
 • Mira / 07.02.2019. ob 07:14 +1 0

  "...........je eden redkih kmetov, ki še vztraja pri vzreji živine......." Ma, dajte no, malo več raziskovanja prosim!

  +1 0
 • fajfa / 06.02.2019. ob 19:52 +1 0

  Več birokratov in nepotrebnih in nesmiselnih posegov v verigo slovenska zemljica - kmet - potrošnik so garancija, da bo procent samooskrbe obrnjen navzdol proti samomoru kmetijstva !!

  +1 0
delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin