SiolNET. Novice Slovenija
4,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj javna RTV ni poročala o Golobovih aferah?

4,51

termometer

Robert Golob | Ali je RTV poročala o vseh aferah Roberta Goloba? | Foto: STA
Ali je RTV poročala o vseh aferah Roberta Goloba? Foto: STA

V predvolilnem obdobju na RTV Slovenija skoraj ni bilo poročanja o višini plače Roberta Goloba in njegovih nagradah v državnem podjetju, o aferi "15 odstotkov", o bančnem računu v tujini ... Če pa je bilo v informativnem programu o omenjenih tematikah poročano, pa je bilo to v zelo omejenem obsegu, zato želi komisija za informativne programe izvedeti, kje so razlogi za tovrstno (ne)poročanje.

Komisija za informativne programe RTVS je danes na izredni seji obravnavala "cenzuro informiranja o potencialnih prikritih nezakonitih ravnanjih predsednika Gibanja Svoboda in kandidata za predsednika vlade Roberta Goloba v programih RTVS". 

Kot je za STA pojasnil predsednik omenjene komisije Jožef Jerovšek, je komisija ugotovila, da je poročanje in informiranje gledalcev in poslušalcev glede spornih ravnanj kandidatov na volitvah "zelo pristransko" in "v korist strank levega političnega pola". "Zamolčujejo se potencialne nepravilnosti kandidata za predsednika vlade Roberta Goloba, čeprav je objektivno obveščanje v izrazitem interesu javnosti," je dejal Jerovšek.

Kot je dodal, je bila komisija kritična tudi do poročanja glede okoliščin, v katerih je stanovanje v Ljubljani najela nekdanja ministrica za kmetijstvo in predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec.

Komisija pristojne poziva, da poskrbijo za objektivno in profesionalno poročanje v zadnjih dneh volilne kampanje, ki je v skladu z zakonom o RTVS.

Veliko javno soočenje političnih strank Novice Robert Golob bi ukinjal medije. ZNP: Gre za grob poseg v medijsko svobodo.

 

Marko Potrč, Robert Golob Novice Je Marko Potrč z Golobom stopil na mino? Privrženci so besni.

Od odprtih računov v tujini do afere "15 odstotkov"

Pretekli četrtek je Golob javno razkazoval izpis Finančnega urada, ki ga je ob vstopu v politične vode preventivno dvignil 13. decembra lani. Pred dnevi je dejal, da v tujini ni nikoli imel nobenega podjetja in da vse davke plačuje izključno v Sloveniji. "Moje premoženje ima znan izvor in nič od tega izvora ni skrito, še manj pa je skrito kje v tujini," je dejal Golob.

Podrobneje se je o leta 2017 odprtem računu razpisal šele dva dneva pozneje v Delu. "Ko sem na Furs šel po potrdilo o tem, da nimam računa v tujini, sem ugotovil, da je nekdo zlorabil mojo identiteto in v nekem zakotnem mestu v Romuniji odprl bančni račun na moje ime. Isti trenutek, ko so moji odvetniki potrkali na vrata te banke, je ta račun zaprla sama," je povedal Golob in dodal, da je očitno celo sama Raifeisen banka v Romuniji sodelovala pri zlorabi njegovega imena.

To se je zgodilo le nekaj let zatem, ko je kot direktor GEN-I odprl podružnico v Bukarešti in istočasno z izbruhom afere 15-odstotnega deleža v BIH.

Golob se je zaradi bolezni prijavil za glasovanje po pošti

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, ki je zaradi okužbe z novim koronavirusom v izolaciji, se je v ponedeljek prijavil za glasovanje po pošti, so za STA potrdili v stranki. Golob je bil na samotestiranju na okužbo z novim koronavirusom pozitiven v ponedeljek. Obveznosti v volilni kampanji bo do preklica opravljal na daljavo, če bo to mogoče, oziroma ga bodo na dogodkih nadomeščali drugi vidnejši člani Gibanja Svoboda. Rok prijave za glasovanje po pošti za volivce, ki so v izolaciji zaradi okužbe s koronavirusom, se je iztekel v ponedeljek. Volivci s potrjeno okužbo lahko glasujejo tudi na domu, za takšno obliko glasovanja se lahko prijavijo še danes.
Vesna Vuković, Robert Golob Novice Informacijska pooblaščenka pozvala GEN-I: Hočemo pogodbo o poslih z Vukovićevo Robert Golob Novice Ali je Golob zavajal glede računa v Romuniji?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin