Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
19. 4. 2022,
16.17

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

56

Natisni članek

COVID-19 cepljenje Robert Golob Marko Potrč

Torek, 19. 4. 2022, 16.17

2 leti

Je Marko Potrč z Golobom stopil na mino? Privrženci so besni.

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

56

Marko Potrč, Robert Golob | Robert Golob in Marko Potrč sta se med drugim pogovarjala o domnevnih stricih v ozadju stranke Gibanje Svoboda in Golobovi (visoki) plači, a osrednja tema intervjuja so bili predvsem ukrepi za zajezitev širjenja bolezni covid-19 in morebitno zagovarjanje obveznega cepljenja. | Foto Facebook / Posnetek zaslona

Robert Golob in Marko Potrč sta se med drugim pogovarjala o domnevnih stricih v ozadju stranke Gibanje Svoboda in Golobovi (visoki) plači, a osrednja tema intervjuja so bili predvsem ukrepi za zajezitev širjenja bolezni covid-19 in morebitno zagovarjanje obveznega cepljenja.

Foto: Facebook / Posnetek zaslona

Televizijski voditelj Marko Potrč, eden najglasnejših slovenskih nasprotnikov ukrepov proti širjenju bolezni covid-19, je teden dni pred državnozborskimi volitvami na Facebooku objavil videoposnetek intervjuja z Robertom Golobom, predsednikom Gibanja Svoboda. Delni odmik od siceršnje prevladujoče tematike Potrčevega profila na Facebooku, kritiziranja nošnje mask in zmanjševanja zaupanja v cepljenje, se mu, sodeč po množici negativnih komentarjev pod objavo, ni obrestoval. Potrčevi sledilci so se tokrat namreč obrnili proti njemu, kar je v popolnem nasprotju z veliko večino odzivov na njegove pretekle videoposnetke, ki kar izžarevajo pohvale in strinjanje.

Marko Potrč je v skoraj dveh letih objav, v katerih kljubuje ukrepom za zajezitev širjenja bolezni covid-19 in za zgled daje Švedsko, ki se je po zadnjih ugotovitvah znanstvenikov na pandemijo v resnici odzvala katastrofalno in pustila umreti preveč državljanov, na družbenem omrežju Facebook podvojil število sledilcev in ustvaril legijo privržencev, ki se z njim strinjajo v skoraj vsaki izrečeni besedi. 

Toda takoj, ko je televizijski voditelj, ki je leta 2021 zagnal tudi prodajalno prehranskih dodatkov, ta posel je v pandemičnem obdobju postal najbolj dobičkonosen v zadnjih 20 letih, na svoj kanal na Facebooku povabil osebo, ki sploh ne zagovarja diametralno nasprotnih stališč, temveč zgolj mehke ukrepe in prostovoljno cepljenje, je postal tarča hudih kritik svojih lastnih zvestih sledilcev. 

Marko Potrč | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona

Švedska, covid
Novice Pokvarjena pravljica o Švedski, raju brez ukrepov in mask

Marku Potrču so, sodeč po komentarjih v soboto objavljenega videoposnetka, sledilci zelo zamerili besede ali pa izbiro gosta Roberta Goloba, predsednika Gibanja Svoboda, ki se v 22-minutnem intervjuju, katerega dobra polovica je bila posvečena prav pandemiji, ni izrekel absolutno proti cepljenju proti bolezni covid-19 in vsem epidemiološkim ukrepom. Zmotilo jih je tudi, da Potrč do Goloba ni bil ostrejši oziroma da se je z njim ponekod tudi strinjal.

Marko Potrč je še pojasnil, da ni opravil le pogovora z Robertom Golobom iz stranke Gibanje Svoboda, temveč tudi z Zoranom Stevanovićem, prvakom stranke Resni.ca, ter z Ivanom Galetom in Violeto Bulc iz stranke Naša Prihodnost. Dodal je, da bi vse tri stranke rad videl v parlamentu. 

Skoraj dve leti so mu ploskali, zdaj pa so se obrnili proti njemu

Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona

Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona

Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona

Marko Potrč Komentarji | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona

 

 

 

 

Ne spreglejte