Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2017,
15.57

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

oddih dopust leto 2018 dela prosti dnevi 2018 prazniki 2018

Četrtek, 21. 12. 2017, 15.57

6 let, 4 mesece

Zakaj bo 2018 boljše od 2017? Ker prazniki ne bodo padli na vikende!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Počitnice | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Leto 2018 zaposlenim ponuja odlično priložnost za kakšen dodaten dan zasluženega oddiha. V prihajajočem letu bodo namreč vsi prazniki, ki so dela prosti dnevi, padli na dneve med tednom. To pomeni, da lahko s preudarno odločitvijo o porabi letnega dopusta podaljšate število prostih dni.

Zaposleni, ki imajo to srečo, da jim ni treba v službo na praznike oziroma dela proste dni, imajo prvo priložnost za daljši oddih že naslednji konec tedna.

Ker bomo prihodnji ponedeljek in torek praznovali božič ter dan samostojnosti in enotnosti, čez štirinajst dni pa bosta na ponedeljek in torek padla še 1. in 2. januar, si lahko nekateri zaposleni s dopustom prihodnjo sredo, četrtek in petek zagotovijo devet prostih dni.

Prvi podaljšani konec tedna že v začetku februarja

Če boste prihodnji teden preživeli delovno, lahko naslednji podaljšani konec tedna izkoristite v začetku februarja. Prešernov dan, ki ga praznujemo 8. februarja, bomo v prihodnjem letu praznovali v četrtek. Če boste v petek, 9. februarja 2018, izkoristili letni dopust, boste lahko prosti kar štiri dni.

Ob ugodnem vremenu bodo kot nalašč za smuko dnevi od 8. do 11. februarja. | Foto: Ob ugodnem vremenu bodo kot nalašč za smuko dnevi od 8. do 11. februarja.

S tremi dnevi dopusta med prvomajskimi prazniki do desetih prostih dni

Druga priložnost za daljši oddih se ponuja ob prvomajskih praznikih. Dan upora proti okupatorju, ki ga zaznamujemo 27. aprila, bo v letu 2018 padel na petek.

Prostemu koncu tedna bo 30. aprila sledil ponedeljek, ko si lahko vzamete dopust, saj sledita 1. in 2. maj, ki sta dela prosta dneva. Če boste dopust vzeli še v četrtek in petek, 3. in 4. maja, boste skupaj s koncem tedna prosti kar deset dni.

Kot nalašč za oddih tudi jesenske počitnice

Za dopust bodo v prihajajočem letu kot nalašč tudi jesenske šolske počitnice. Dan reformacije in dan mrtvih (31. oktober in 1. november) bomo v letu 2018 praznovali na sredo in četrtek.

Za devet prostih dni, vključno z obema koncema tedna, boste tako v času krompirjevih počitnic porabili le tri dni dopusta, ki ga morate napovedati za ponedeljek, torek in sredo.

Do "luksuznih" 12 prostih dni s samo štirimi dnevi dopusta

Če boste smotrno prerazporedili letni dopust, lahko ob decembrskih praznikih prihodnje leto doma ostanete kar 12 dni. | Foto: Če boste smotrno prerazporedili letni dopust, lahko ob decembrskih praznikih prihodnje leto doma ostanete kar 12 dni.

Zaposlenim bodo v prihodnjem letu bolj naklonjeni tudi decembrski prazniki. Božič in dan samostojnosti bomo v prihodnjem letu praznovali v torek in sredo.

Če želite maksimalno izkoristiti veseli december za druženje z družino, prijatelji ali potovanje, ste lahko z vsega štirimi dnevi dopusta prosti kar 12 dni.

Praznični oddih lahko začnete v soboto, 22. decembra 2018, dopust pa vzamete v ponedeljek, 24. decembra, v četrtek in petek, 27. in 28. decembra, ter v ponedeljek, 31. decembra.

Ne spreglejte