Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 7. 2020,
10.08

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,79

15

Natisni članek

Slovenija Koronavirus COVID-19

Sobota, 25. 7. 2020, 10.08

3 leta, 9 mesecev

Zadnji podatki: 14 novih okužb in ena smrtna žrtev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,79

15

Testiranje covid-19 | Foto STA

Foto: STA

Včeraj so v Sloveniji potrdili 14 novih primerov okužbe s koronavirusom, ena oseba pa je umrla. Opravili so 918 testiranj, 19 oseb je hospitaliziranih, štirje pa so na intenzivni negi.

Skupaj so v Sloveniji doslej potrdili 2066 okužb z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 je umrlo 116 oseb.

Okužbe z novim koronavirusom so v petek potrdili v 12 občinah po državi, torej zelo razpršeno. Po dve so odkrili v Kranju in Rogatcu, še v desetih občinah pa po eno, prvič tudi v občini Bloke.

V petek je bilo po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v državi 239 aktivnih primerov okužbe, poroča STA.

Med zdravstvenimi delavci in sodelavci je bilo doslej potrjenih 365 primerov okužbe. V domovih starejših občanov so zabeležili skupno 529 okužb, od tega 368 med oskrbovanci.

Oskrbovanci hrastniškega doma starejših se vračajo v Hrastnik

Domu starejših Hrastnik | Foto: STA , Foto: STA , V hrastniški dom starejših, kjer so v petek zvečer vzpostavili nove cone za ločevanje oskrbovancev, okuženih z novim koronavirusom, se danes iz šempetrske bolnišnice vrača devet oskrbovancev. Namestili jih bodo v rdečo cono, namenjeno tistim s potrjeno okužbo. Pričakujejo jih zgodaj popoldne, je za STA povedal direktor doma Drago Kopušar.

V šempetrsko bolnišnico so jih premestili ta teden, ker zmogljivosti rdeče cone v hrastniškem domu takrat še niso zadostovale številu okuženih. Šempetrska bolnišnica pa ima kot edina od štirih bolnišnic, ki jih je določilo ministrstvo za zdravje, že vzpostavljen negovalni oddelek. En oskrbovanec iz hrastniškega doma s težjimi simptomi okužbe je medtem na zdravljenju v mariborskem kliničnem centru.

V hrastniškem domu, kjer je okuženih 29 oskrbovancev in 11 zaposlenih, so danes sicer ponovno odvzeli brise vsem oskrbovancem in zaposlenim. Rezultati bodo znani v nedeljo, je napovedal Kopušar.

 

Včerajšnji podatki:

koronavirus
Novice Sveži podatki: v Sloveniji potrdili 19 novih okužb
Ne spreglejte