SiolNET. Novice Slovenija
7,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sveži podatki: v Sloveniji potrdili 19 novih okužb

7,83

termometer

koronavirus
Foto: Reuters

V četrtek je bilo potrjenih 19 primerov okužbe z novim koronavirusom, nobena oseba pa ni umrla.

Opravili so 848 testiranj, nobena oseba pa ni umrla. Hospitaliziranih je 23 oseb, dve pa sta na intenzivni negi. Štiri okužbe so potrdili v Ljubljani, v Hrastniku, kjer je bilo v zadnjih dneh največ okužb, pa nobene. Prvič so potrdili okužbo v občini Mirna Peč.

Šest četrtkovih okužb je bilo potrjenih v starostni kategorijo od 35 do 44, po tri pa v skupini med 15 in 24 ter 25 in 34 let.

Skupaj so v Sloveniji do zdaj potrdili 2052 okužb z novim koronavirusom, število umrlih ostaja pri 115.

259 aktivno okuženih

Glede na podatke Sledilnika za covid-19 je v državi trenutno 259 aktivno okuženih. Med novookuženimi je en zaposlen v zdravstvu in en v domovih za starejše, medtem ko novih okužb med oskrbovanci v domovih ni.

Koronavirus, Korona, Covid-19, Sars-CoV-2, epidemija, pandemija Novice Zdravniška zbornica opozarja: Epidemija nam morebiti začenja uhajati

V Hrastniku v četrtek brez novih okužb z novim koronavirusom

V hrastniški občini v četrtek ni bilo potrjenih novih okužb z novim koronavirusom. V tamkajšnjem domu starejših bodo danes uredili belo, sivo in rdečo cono za ločevanje okuženih, rdeča cona pa bo obsegala celotno nadstropje. Trenutno v domu že pomaga medicinsko osebje iz različnih domov starejših, ki so se odzvali pozivu po kadrovski pomoči, poroča STA.

Domu starejših Hrastnik Foto: STA Kot so danes sporočili z Občine Hrastnik, so vsem delavcem, ki prihajajo iz oddaljenih krajev, zagotovili namestitev in prehrano. Pri dodatnem kadru gre za zaposlene iz domov za starejše iz Ljutomera, Loke, Topolšice, Metlike, Ptuja in doma Tisje, zaposlene iz novomeške in trboveljske bolnišnice ter iz hrastniškega zdravstvenega doma.

Po vzpostavitvi omenjene rdeče cone bodo hrastniški oskrbovanci, ki so trenutno nastanjeni v šempetrski bolnišnici, predvidoma ta konec tedna vrnjeni v domsko oskrbo.

Iz Slovenije v Anglijo od torka brez omejitev

Za vstop v Anglijo zaradi pandemije covida-19 velja obvezna samoizolacija, vendar za potnike iz več držav, kjer razmere niso tako kritične, velja izjema. Na seznam izjem je danes britanska vlada drugim uvrstila potnike iz Slovenije, Estonije, Latvije in Slovaške. Ukrep začne veljati v torek.

Kljub temu pa britanske oblasti budno spremljajo razvoj epidemiološke slike tudi v državah, ki so na seznamu izjem. V primeru zaostritve razmer lahko britanska vlada državo spet uvrsti na seznam držav, za katere velja obvezna samoizolacija, piše na spletni strani britanske vlade.

Britanska vlada je danes ponovno pozvala potnike, naj ravnajo samozaščitno, ko potujejo v tujino. Zagotovijo pa naj si tudi sveže informacije o morebitnih ukrepih in omejitvah v državi, kamor potujejo. (STA)

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin