SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začenjajo se dela na Slovenski cesti za slabe štiri milijone evrov

2

termometer

Začenja se obnova komunalne infrastrukture in rekonstrukcija Slovenske ceste, zato bo na odseku med Cankarjevo cesto in Šubičevo ulico postavljena delna zapora.

Na omenjenem odseku je dovoljen le promet avtobusov LPP, intervencijskih vozil, vozil z dovolilnicami Mestne občine Ljubljana (MOL) ter promet gostov hotela Slon in avtotaksi vozil z dovoljenjem MOL. Avtobusno postajališče Pošta bo začasno postavljeno pri ploščadi Ajdovščina.

Del Slovenske ceste, kjer se začenjajo obnovitvena dela, je za večino motornega prometa zaprt od 22. septembra lani. Obnovitvena dela naj bi začeli z zamenjavo dotrajane kanalizacije, med drugim pa načrtujejo tudi širše pločnike, kolesarske steze in drevored. Vozni pasovi za javni promet, po katerih bo dovoz dovoljen tudi za dostavna vozila in goste hotela Slon, ne bodo strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje.

Gradbišče bo zaradi navezave komunalnih vodov delno posegalo tudi v Čopovo ulico. Na pločnikih bo zagotovljena minimalna prosta prehodna površina mimo zapore v širini 1,5 metra, so sporočili z MOL.

Delo za 3,81 milijona evrov Delovišče in zoženje vozišča bo označeno z ustrezno prometno signalizacijo. Na vozišču bo zagotovljena prosta prevozna površina mimo zapore v širini 6,5 metra, tako da bo ves čas mogoč dvosmerni promet.

Obnovitvena dela se bodo začela po tem, ko je odločitev o oddaji javnega naročila podjetju KPL od petka pravnomočna, pritožb na odločitev o izbiri pa ni bilo. KPL bo dela opravil za 3,81 milijona evrov z DDV.

Podjetje KPL je občina izbrala v drugem krogu pogajanj s ponudniki, v katerem je podjetje ponudilo najnižjo ceno. Ljubljanski župan Zoran Janković je septembra napovedal, da bodo dela trajala od štiri do šest mesecev, cesto pa bodo prenavljali po delih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin