SiolNET. Novice Slovenija
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začenjajo se cepilni dnevi

0,68

termometer

Cepilni centri | V času cepilne akcije se z izjemo cepljenja otrok v starostni skupini od pet do 11 let na cepljenje ne bo treba naročiti, povsod bo omogočena tudi izbira cepiva. | Foto: STA
V času cepilne akcije se z izjemo cepljenja otrok v starostni skupini od pet do 11 let na cepljenje ne bo treba naročiti, povsod bo omogočena tudi izbira cepiva. Foto: STA

Danes ob osmi uri zjutraj so svoja vrata odprlui številni cepilni centri po Sloveniji. Začenja se namreč akcija Cepilni dnevi, s katero bodo do vključno četrtka pod geslom "Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto" z daljšim delovnim časom cepilnih centrov in mobilnimi enotami skušali dvigniti precepljenost prebivalstva. Kampanjo je odprl minister za zdravje Janez Poklukar, ki se je v ZD Bled cepil s poživitvenim odmerkom.

V prihodnjih petih dneh bo 62 cepilnih centrov po državi delalo s podaljšanim delovnim časom, in sicer od 8. do 20. ure, v vsaki statistični enoti pa bo na eni lokaciji potekalo nočno cepljenje, in sicer od 20. ure zvečer do 8. ure zjutraj. Okrepljena bo prisotnost mobilnih enot na terenu, pri organizaciji, ponekod pa tudi pri prevozu občanov do cepilnih mest, pri čemer bodo pomagali člani Civilne zaščite in prostovoljci Rdečega križa Slovenije.

Nočni cepilni centri 

Nočni cepilni centri bodo v goriški, izolski, brežiški in celjski splošni bolnišnici, v zdravstvenih domovih (ZD) Sežana, Postojna, Novo mesto, Slovenj Gradec, Murska Sobota in Maribor, pa tudi v obeh univerzitetnih kliničnih centrih in Kliniki Golnik. V zasavski regiji bodo cepili vsako noč na drugi lokaciji.

Cepilni dnevi | Foto: Ministrstvo za zdravje Foto: Ministrstvo za zdravje O točnih lokacijah tudi obratovanja mobilnih enot naj se občani pozanimajo v lokalnem okolju, seznam cepilnih mest pa je dostopen tudi na spletni strani cepimose.si.

Predhodno naročanje je nujno samo za otroke 

V času cepilne akcije se z izjemo cepljenja otrok v starostni skupini od pet do 11 let na cepljenje ne bo treba naročiti, povsod bo omogočena tudi izbira cepiva.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je trenutno polno cepljenih 55,9 odstotka vseh prebivalcev Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin