SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za šest osumljenih v zadevi klicni centri odredili pripor

0

termometer

policija
Foto: Bor Slana

Šest osumljencev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, ki so povezani z nezakonitimi klicnimi centri in so jih v petek pridržali, so že privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Ta je zanje odredil pripor, so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Na vprašanji o žrtvah trgovine z ljudmi in o krajih nezakonitih klicnih centrov na mariborski policijski upravi niso mogli odgovoriti zaradi interesa nadaljnjih postopkov in zaščite oškodovancev.

V kriminalistični preiskavi domnevne trgovine z ljudmi je bilo v četrtek na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje in Kranj opravljenih skupno 16 hišnih preiskav. Prostost so odvzeli devetim osebam, od tega jih je bilo v petek pridržanih še šest, med njimi dva slovenska državljana in štirje tuji državljani azijskega porekla. Identificirali so 32 žrtev trgovine z ljudmi azijskega rodu.

Po dozdajšnjih neuradnih informacijah naj bi bili žrtve kaznivega dejanja Tajvanci, ki so bili prisiljeni, da so iz klicnih centrov klicali kitajske državljane z namenom, da bi jim ti nakazovali denar.

Kitajska od Slovenije zahteva izročitev aretiranih Tajvancev

S kitajskega veleposlaništva v Ljubljani so v nedeljo sporočili, da je Kitajska pozvala Slovenijo, naj ji izroči vse tajvanske kriminalce, ki so jih aretirali v kriminalistični akciji v zvezi z nezakonitimi klicnimi centri. Poudarili so, da pri osumljencih ne gre za žrtve trgovine z ljudmi ali ilegalne priseljence, ampak goljufe.

Po podatkih ministrstva za pravosodje pa Kitajska še ni zahtevala izročitve. Sicer pa je postopek izročitve oseb, za katerimi je sodišče ene države odredilo mednarodno tiralico in so bile prijete v drugi državi, ki ni članica Evropske unije, urejen z dvostranskimi oziroma večstranskimi sporazumi, ki urejajo pogoje in postopek izročitve, so pojasnili na ministrstvu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin