Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Torek,
23. 7. 2019,
20.05

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

2

Natisni članek

Adria Airways Mesa Airlines

Torek, 23. 7. 2019, 20.05

4 leta, 9 mesecev

Za nakup Adrie Airways se zanimajo Američani

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

2

Adria Airways | Partner, ki se zanima za nakup slovenskega prevoznika, naj bi bila ameriška družba Mesa Airlines, katere primarna dejavnost je izposoja letal in letalskih posadk uveljavljenim ameriškim družbam. | Foto Klemen Korenjak

Partner, ki se zanima za nakup slovenskega prevoznika, naj bi bila ameriška družba Mesa Airlines, katere primarna dejavnost je izposoja letal in letalskih posadk uveljavljenim ameriškim družbam.

Foto: Klemen Korenjak

Adria Airways, ki je od leta 2016 v lasti družbe AA International Aviation Holding oziroma nemškega sklada 4K Investments, se že dlje časa spoprijema s težavami. Medtem ko jih rešujejo, iščejo strateškega partnerja, ki bi mu prodali del ali celotno družbo. Že junija smo poročali, da je njihovo poslovanje pod drobnogledom novega partnerja, ta pa naj bi bil po neuradnih informacijah ameriška družba Mesa Airlines.

Adria skuša svoje prihodke povečevati tudi tako, da letala v vedno večji meri oddaja družbam iz skupine Lufthansa, kar je stabilen in manj tvegan posel, a to ni dovolj, prevoznik potrebuje strateškega partnerja, smo poročali junija.

Adria Airways
Novice Komu bi Nemci prepustili Adrio? #video

Bili so že dogovorjeni z ruskim proizvajalcem Suhoj, a je posel propadel. Že junija je direktor Adrie Airways Holger Kowarsch dejal, da so se začeli dogovarjati z novim potencialnim partnerjem iz letalske industrije, ki je začel skrben pregled družbe. O imenu tedaj ni hotel govoriti.

Partner, ki se zanima za nakup slovenskega prevoznika, naj bi bila ameriška družba Mesa Airlines, katere primarna dejavnost je izposoja letal in letalskih posadk uveljavljenim ameriškim družbam, po neuradnih, a zanesljivih informacijah poroča portal 24ur.com. Poslovanje Adrie naj bi preučevali že slab mesec, njihova končna odločitev naj bi bila znana najkasneje do konca poletja, če nakup ne bo izpeljan, pa to za Adrio pomeni velike težave.

Odpovedi poletov so se zmanjšale

Prevoznik je v zadnjem času deležen številnih kritik zaradi nenadnih odpovedi in združevanj poletov. Odpovedi poletov, ki naj bi jih bilo po besedah Kowarscha zgolj 2,4 odstotka, so se v zadnjem času sicer zmanjšale.

Kot je junija pojasnil Tadej Notersberg, direktor sektorja operativa, se dogajajo zaradi zasedenosti zračnega prometa v Evropi, vremenskih situacij, ki so za to obdobje značilne, tretji razlog pa naj bi bili interni razlogi, ki jih rešujejo. Opravljali so vzdrževalna dela na letalih, spopadali pa so se tudi s pomanjkanjem posadk.

Adria Airways
Novice Na agenciji za civilno letalstvo letos prejeli že 134 prijav proti Adrii
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik
Novice Med sindikati in vodstvom brniškega letališča nesoglasja glede dviga plač #video

Izpolnjevali enega od znakov insolventnosti po slovenski zakonodaji

Junija so v Adrii potrdili, da so izpolnjevali enega od znakov insolventnosti, kar odpravljajo z ukrepi. Kowarsch je sicer aprila napovedal, da je lanska izguba dosegla dvomestno številko v milijonih evrov, nanjo pa so vplivali stroški za odškodnine zaradi zamud in odpovedi poletov, višja cena goriva, težave s kadri in počasen prevzem ter uvedba Saabovih letal tipa 2000, zaradi česar so imeli dodatne stroške s kratkoročnim najemanjem letal od drugih letalskih družb.

Adria Airways
Novice Se bo Adria reševala s hišnimi revizorji propadlega SCT?

Letala Adrie Airways bo od septembra servisiralo dansko podjetje Northern Aerotech. S tem letalski prevoznik prekinja vez z brniško sosedo Adrio Tehniko.

Adria Airways
Novice Dovolj dobri za Swiss Airlines in Easyjet, vendar predragi za Adrio #video
Adria Airways
Novice To je novi serviser Adrijinih letal #video
Adria Airways
Novice Težave Adrie: na brniškem letališču se pripravljajo tudi na črn scenarij #video

 

 

Ne spreglejte