Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 4. 2021,
13.32

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

8

Natisni članek

stečaj prodaja Adria Airways

Sreda, 21. 4. 2021, 13.32

3 leta

Znamko Adria Airways za dobrih 30 tisočakov prodali Arabcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

8

Adria Airways | Arabski poslovnež je v last dobil pet blagovnih znamk, logotipov in spletnih domen. | Foto Klemen Korenjak

Arabski poslovnež je v last dobil pet blagovnih znamk, logotipov in spletnih domen.

Foto: Klemen Korenjak

Blagovna znamka Adria Airways je vendarle pristala v tujih rokah. Novi lastnik je arabski poslovnež Munif Otman Tarmum, ki je za blagovno znamko odštel 33.400 evrov, plačal je tudi pripadajoče stroške prodaje.

Kupec blagovne znamke Adria Airways je državljan Združenih arabskih emiratov Munif Otman Tarmum, je razvidno iz sklepa sodišča o soglasju k sklenitvi prodajne pogodbe, objavljenega na Ajpesu. Tarmum je oddal najvišjo ponudbo za nakup blagovne znamke letalskega prevoznika Adria Airways v stečaju. Stečajni upravitelj Janez Pustatičnik je februarja, ko jim je v tretjem poskusu vendarle uspelo prodati blagovno znamko, že razkril ponujeno ceno in dejstvo, da bo blagovna znamka očitno pristala v tujih rokah, imena kupca pa ne.

Pustatičnik je danes objavil vabilo za javno zavezujoče zbiranje ponudb za upravno stavbo propadlega letalskega prevoznika s pripadajočimi zemljišči. Izhodiščno ceno je postavil pri 4,1 milijona evrov (brez DDV), rok za oddajo ponudb pa je 30. junij.

Adria Airways
Novice Adria Airways: policija zaradi zlorabe položaja ovadila štiri ljudi

Adria v rokah uspešnega arabskega poslovneža

Tarmum je v last dobil pet blagovnih znamk, logotipov in spletnih domen. Blagovna znamka in logotipi so večinoma veljavni do leta 2024, mednarodna registracija pa velja do leta 2026.

Novi lastnik je po navedbah spletnih Financ v preteklosti zavzemal pomembne vodstvene položaje v številnih finančnih skladih in korporacijah. Med drugim je bil soustanovitelj sklada Abu Dabi Equity Partners (ADEP), ki je pred leti vložil 25 milijonov dolarjev v vzrejo 70 tisoč glav goveda v Braziliji.

Tarmum je tudi predsednik uprave državnega premoženjskega sklada v Združenih arabskih emiratih, pred tem pa je bil na vodilnih funkcijah državnega premoženjskega sklada Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) zadolžen za naložbe v Evropi. Študij MBA je končal na univerzi Strathclyde v Združenem kraljestvu, še navajajo Finance.

V tretje gre rado

Pustatičniku je blagovno znamko Adria Airways uspelo prodati šele v tretjem poskusu. Sprva je bila izklicna cena določena pri 100 tisoč evrih, upravitelj pa je na koncu iztržil občutno manj.

Adria Airways, ki je bila v lasti nemškega sklada 4K in z njim povezanih oseb, je v stečaju pristala jeseni 2019. Do zdaj je stečajni upravitelj od pomembnejšega premoženja poleg blagovne znamke prodal Adrijino spričevalo za letenje, ki ga je na dražbi za 45 tisoč evrov kupil poslovnež Izet Rastoder, a za zdaj nadaljnjih postopkov za obuditev prevoznika še ni izpeljal, Adrijino letalsko šolo pa je kupil Inštitut za ustavno ureditev in človekove pravice, ki je v lasti pravnika in predsednika upravnega odbora Nove univerze Petra Jambreka.

Adria Airways
Novice Koliko je po stečaju še ostalo od Adrie #video
Ne spreglejte