Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2019,
20.02

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

Suhoj SuperJet 100 Suhoj Adria Airways

Sreda, 3. 4. 2019, 20.02

5 let

Dogovor z Adrio o nakupu Suhojev odpovedali zaradi slabega finančnega stanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Adria Airways | Foto Adria Airways

Foto: Adria Airways

Rusko podjetje Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) se je odločilo posel z Adrio Airways prekiniti zaradi "slabega finančnega stanja potencialne stranke", danes navedbe podjetja povzema ruska tiskovna agencija Tass. V Adrii so v torek navedli, da se družbi nista uspeli dogovoriti o pogodbenih določilih.

Iz Adrie so v torek sporočili, da slovenski letalski prevoznik svoje flote ne bo razširil s Suhojevimi letali SSJ100. Pismo o nameri iz novembra lani je predvidevalo dolgoročni najem 15 tovrstnih letal, vendar se družbi menda nista uspeli dogovoriti o pogodbenih določilih.

Na drugi stani je ruski dobavitelj danes zapisal, da se je iz posla umaknil zaradi Adriinih financ. "Organizacije, ki so bile vključene v financiranje transakcije, so preverile poslovanje Adrie Airways v letu 2018 in svetovale SCAC, naj opusti posel ter se s tem izogne izgubam. Priporočilo smo upoštevali in zaključili delo na pogodbi," so povedali za Tass.

Suhoj Sukhoi Superjet 100
Novice Adria bi potnike prevažala z ruskimi letali, ki se pogosto kvarijo

 

Adria Airways je 26. novembra lani s podjetjem SCAC podpisala pismo o nameri za dobavo 15 letal SSJ100 v okviru dolgoročne najemne pogodbe. "V zadnjih mesecih se je Adria Airways intenzivno pripravljala na prihod letal. Čeprav je tip letala sam po sebi še vedno zelo privlačen, Adria Airways ni uspela dogovoriti in skleniti pogodbenih klavzul z rusko stranjo," so zapisali v sporočilu.

Kot so pojasnili, se je "na strani Adrie porajalo vse več skrbi glede zavezanosti SCAC k poštenemu in stabilnemu dolgoročnemu partnerstvu ter pomanjkanja skupne vizije nadaljnjega strateškega razvoja podjetja".

Holger Kowarsch
Novice Adria Airways: Nemci požrli besedo, milijonov ne bo

Lastniki in uprava Adrie Airways so se zato dogovorili, da flote ne bodo razširili z letali SSJ100. "Seveda smo razočarani, da sodelovanje z družbo Sukhoi ni doseglo uspešnega zaključka, vendar je bilo partnerstvo izvedljivo le, če bi bili zastavljeni cilji strateškega poslovnega načrta dosegljivi. Na žalost v tem primeru to ni bilo mogoče," je v torek povedal direktor Adrie Airways Holger Kowarsch.

Iran Air, Airbus
Novice Imajo denar, a ne bodo mogli kupiti suhojev
Ne spreglejte