SiolNET. Novice Slovenija
5,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za koliko bi se lahko v torek podražila goriva?

5,38

termometer

V veljavo je stopil pogoj PCT pri točenju goriva. Petrol. Bencin. Bencinski servis Covid | Predvsem za dizelsko gorivo obstaja precejšnja verjetnost, da se bo v torek občutno podražilo. | Foto: Bojan Puhek
Predvsem za dizelsko gorivo obstaja precejšnja verjetnost, da se bo v torek občutno podražilo. Foto: Bojan Puhek

Ob predpostavki, da vlada ne bo spremenila trošarin, se bosta po izračunih časnika Finance tako dizel kot bencin s prihodnjim torkom znova podražila. Liter bencina bi lahko bil dražji za okoli pet centov, liter dizelskega goriva pa za okoli šest centov.

V časniku Finance napovedujejo, da vozniki v prihodnjem tednu še ne bodo dočakali nižjih cen goriv, temveč naj bi se cene še naprej dvigovale. Trenutno liter dizelskega goriva stane 1,600 evra, v torek pa bi lahko cena narasla na 1,665 evra, napovedujejo na podlagi formule za reguliranje cen.

Nekoliko manj zanesljive so po informacijah časnika napovedi za bencin, a se bo, kot predvidevajo, tudi ta podražil. Z 1,551 evra za liter bi se lahko podražil na 1,600 evra. Liter kurilnega olja pa bi po novem stal okoli 1,25 evra (zdaj 1,181 evra).

V Financah pojasnjujejo, da na mediteranskih trgih spremljamo rast tako dizla kot bencina, kar je posledica dvigov cen nafte. Te v zadnjih tednih rastejo zaradi omejitev proizvodnje v Savdski Arabiji, nedavno pa so cene dobile pospešek ob ruski napovedi prekinitve izvoza dizla. Dodatno pa maloprodajne cene dviguje šibkejši evro v primerjavi z dolarjem.

Plin. Plinski gorilnik. Podražitev plina. Drag plin. Porast cen plina, Novice Z majem konec znižanega DDV na energente Petrol Posel danes Petrol skoraj ves bilančni dobiček za dividende
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin