Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
19.06

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

18

Natisni članek

Dejan Prešiček Dimitrij Rupel

Sreda, 23. 1. 2019, 19.06

5 let, 2 meseca

Z ministrovim avtom po nakupih in v šolo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

18

V javnosti te dni odmevajo očitki ministru za kulturo Dejanu Prešičku o domnevnem šikaniranju na delovnem mestu ter zlorabi službenega vozila in voznika v zasebne namene. V podobnih situacijah pa so v preteklosti ujeli že kar nekaj slovenskih ministrov.

Minister Prešiček je priznani saksofonist in pedagog. Pokojni kurir je ministrove inštrumente s službenim vozilom vozil v glasbeno šolo. A ne gre za osamljen primer, v preteklosti so že ujeli ministre, ko so v službenem času počeli stvari, povezane z zasebnim življenjem, so poročali v oddaji Danes na Planetu. 

Dejan Prešiček
Novice Židan: Minister je naredil napako. Premier naj presodi, ali mora odstopiti. #video

Ruplova žena po nakupih z vozilom ministrstva

Decembra 2006 je ženo tedanjega drugega najmočnejšega človeka v državi, zunanjega ministra Dimitrija Rupla, Dnevnikov fotograf ujel pred domom, ko se je vrnila iz trgovine. Nič nenavadnega, če je ne bi pripeljal voznik s službenim vozilom ministra ter ji celo pomagal odnesti metlo in pralni prašek v hišo.

Dimitrij Rupel | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Da bi bila zadeva še bolj bizarna, je Rupel tri leta kasneje pisno pozval tedanjo notranjo ministrico Katarino Kresal, naj ustavi obnovo policijske preiskave tega dogodka. "Šlo je celo tako daleč, da je v policiji, kjer so nekateri kriminalisti želeli preiskovati zadevo, prišlo do aktivnega oviranja te preiskave in do direktnih navodil, naj te preiskave ne izvedejo," pove Drago Kos, nekdanji predsednik protikorupcijske komisije.

Ljubljanska županja s službenim vozilom otroke vozila v šolo

Medtem ko se kriminalisti že leta vztrajno trudijo z novimi in novimi ovadbami zoper Zorana Jankovića, pa niso ljubljanske občine nikoli obiskali zaradi nekdanje ljubljanske županje Vike Potočnik, ki je s službenim avtomobilom vozila otroke v šolo.

Novice Mobinga je veliko, a se o njem zaradi strahu ne govori #video

Minister priznal, da s službenim avtom vozi otroka

Nekdanji obrambni minister Anton Grizold je ob nastopu funkcije javno priznal, da je s službenim vozilom vozil v šolo otroka. Dodal je, da tega ne namerava prenehati. Vlada takrat ni ukrepala, čeprav za avtomobil ni plačeval bonitete.

Avto Kresalove ustavili, ker je imel njen voznik "pretežko nogo"

Marca 2010 pa so na avtocesti proti Fernetičem lovili audija A8, ki je vozil več kot 170 kilometrov na uro. Ko so ga ustavili, sta policista doživela šok. Za volanom je bil njun kolega, na zadnjem sedežu pa kar njihova ministrica Katarina Kresal. Se je pa leto prej mudilo tudi pravosodnemu ministru Patricku Vlačiču. Darsova kamera je ujela službeni audi A6, ko je z modrimi lučkami prehiteval stoječo kolono na avtocesti po odstavnem pasu.

Katarina Kresal | Foto: STA , Foto: STA ,

V tujini bi celo ministri leteli zaradi takšnih stvari, opozori Kos. "Pri nas bomo v policiji težko našli junaka, ki bi to preiskoval in ovadil vpletene, na tožilstvu še redkeje junaka, ki bi koga tožil," doda.

 

Ne spreglejte