Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
19.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vzajemna BTC dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Sreda, 4. 9. 2013, 19.06

8 let

Vzajemna odprla poslovalnico v ljubljanskem BTC Cityju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vzajemna, naša največja zdravstvena zavarovalnica, specializirana za prostovoljna zdravstvena zavarovanja, je popoldne v BTC odprla svojo novo poslovalnico.

Kot je ob odprtju povedal predsednik uprave Vzajemne Neven Cvitanović, so se še za tretjo poslovno enoto v Ljubljani odločili, ker BTC vsak dan obišče množica ljudi, tako pa so še bliže svojim zavarovancem. Tako kot na drugih poslovnih mestih bodo tudi v pritličju hale A v BTC ponujali svoje produkte in informacije, mogoče pa se bo dogovarjati tudi za drugačno vrsto pomoči, če rešitve ne bi mogli najti takoj.

Številne nove zavarovalne storitve Neven Cvitanovič je še dejal, da so v prvi polovici leta pripravili kar nekaj novosti, ki so jih ponudili zavarovancem. "Ena od njih je naša vzajemna pomoč, nova asistenčna brezplačna storitev, namenjena vsem našim zavarovancem v primeru, ko ne vedo, kako bi se znašli z napotnico v roki. Prav tako jim ponujamo pomoč, če potrebujejo nutricionista, nasvet o varni rabi zdravil in podobno. Gre za začetek nečesa novega in dodano vrednost storitev, ki jih lahko uporabljajo tisti, ki so dopolnilno zavarovani pri nas," je še povedal predsednik uprave Vzajemne.

Kot drugo pomembno novost pa je Cvitanović poudaril mobilno aplikacijo za sklenitev medicinske asistence v tujini , ki je lahko ob hitrem življenjskem slogu zelo dobrodošla, saj se nam vedno kam mudi, ne nazadnje tudi na dopustu.

Kot tretjo novost in najsodobnejši produkt na trgu zdravstvenih zavarovanj pa je Neven Cvitanović navedel možnost zavarovanja za kritične bolezni, in sicer za 21 najpogostejših med njimi.

Po besedah predsednika uprave Vzajemne so se zaradi tega in tudi zaradi odprtja nove poslovalnice kadrovsko okrepili predvsem na komercialnem in svetovalnem področju.

Računajo na sodelovanje z odločevalci o spremembah zdravstvene politike Ob aktualnih razmišljanjih o spremembah zdravstvene politike in zakonodaje v Sloveniji, ki zadeva tudi področje zdravstvenega zavarovanja, predsednik uprave Vzajemne Neven Cvitanović pravi, da se poskušajo čim bolj vključevati v različne javne razprave. "Verjamem, da nas bodo kot največjo zdravstveno zavarovalnico v državi odločevalci, ki pripravljajo predloge sprememb, povabili k sodelovanju. Imamo znanje in vidimo rešitve, ki bi stvari spremenile na bolje, tudi že z majhnimi popravki. Zato smo lahko aktivni partner v sistemu in lahko sodelujemo z zavodom za zdravstveno zavarovanje pri pogajanjih z izvajalci, čeprav te možnosti danes nimamo," poudarja Cvitanović.

Rešitev morda nizozemski zdravstveni sistem? Na naše vprašanje, ali ni bojazni za delovanje Vzajemne, tudi če bi morda v prihodnje ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje, o čemer so tudi že razmišljali, je Cvitanovič dejal, da je vprašanje, ali bi to bila najbolj smotrna odločitev. "Preoblikovanje vsega financiranja zdravstva bo potrebno, v kakšni obliki, zdaj težko napovedujem. Veliko omenjajo nizozemski zdravstveni sistem, ta pomeni več ponudnikov obveznega pogodbenega zavarovanja, ki obvladujejo izvajanje pri izvajalcih pri kakovosti in cenah zdravstvenih storitev, država pa je v tem primeru bolj regulator in nadzornik sistema. To bi bila kar konkretna sprememba in bi pripeljala do nekaterih rezultatov, vendar je vprašanje, ali bo dovolj podpore za to," je v krajšem pogovoru po odprtju poslovalnice Vzajemne v BTC za Planet Siol.net še povedal Cvitanović.

Ne spreglejte