SiolNET. Novice Slovenija
0,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse več prekvalifikacij v poklic bolničarjev, pa imajo dovolj znanja? #video

0,64

termometer

Afera z lažno zdravnico, ki se je pred tem lažno izdajala tudi za medicinsko sestro, je še en dokaz več o katastrofalnem pomanjkanju delovne sile v zdravstvu. Njeni nesojeni delodajalci so namreč enako kot afero obžalovali tudi to, da so ostali brez kandidatke za službo.

Doslej so pri nas odkrili kar 60 ponarejenih diplom, vse lažne medicinske sestre pa so prihajale iz nekdanje Jugoslavije. Toda zdravstvenega kadra ni zato prav nič več, so poročali v oddaji Danes na Planetu. Zaradi vse starejšega prebivalstva gre za najbolj iskan poklic že zdaj, kaj šele v prihodnosti, zato bo kadrovska stiska še hujša.

V bolnišnicah ta hip primanjkuje že 1.400 medicinskih sester in 700 tehnikov zdravstvene nege.

Vedno več odraslih se tako zaradi izjemnega povpraševanja odloča za prekvalifikacijo v poklic bolničarke in zdravstvenega tehnika. Gre za komaj dveletno šolanje. Toda ali lahko nekdo z na primer ekonomsko srednjo šolo v tako kratkem času res pridobi dovolj znanja in veščin za obravnavo bolnega človeka? Preverjala je Anja Markovič.

policija Novice Medicinska sestra v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila? zdravila Novice Medicinska sestra iz UKC Maribor naj bi odvisnikom prodajala zdravila #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin