SiolNET. Novice Slovenija
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medicinska sestra v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila?

1,25

termometer

policija
Foto: Ana Kovač

Mariborski kriminalisti so opravili več hišnih preiskav, iskali so dokaze o storitvi več kaznivih dejanj goljufije in za nekaj časa dve osebi pridržali, so sporočili s PU Maribor. Podrobnosti niso pojasnili, po neuradnih podatkih portala Maribor24.si pa policija preiskuje medicinsko sestro, ki naj bi v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave (PU), so hišne preiskave na podlagi sodnih odredb danes opravili v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih, pri preiskavah so iskali dokaze o storitvi več kaznivih dejanj goljufije.

Dve osebi so za nekaj časa pridržali

Pojasnili so, da se je predkazenski postopek začel zoper dve osumljeni osebi, ki so ju za nekaj časa pridržali, nato pa zaradi prenehanja razlogov za pridržanje izpustili. Predkazenski postopek se nadaljuje, usmerja pa ga okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Kot so še napovedali na mariborski policijski upravi, bodo več informacij javnosti predstavili predvidoma v ponedeljek.

Pridržali naj bi medicinsko sestro, ki naj bi izdajala recepte

Medtem pa je portal Maribor24.si kot prvi, sledil pa mu je tudi Večer, poročal, da so kriminalisti po neuradnih podatkih pridržali medicinsko sestro iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ki naj bi v daljšem časovnem obdobju v imenu zdravnikov izdajala recepte za določena zdravila. Nabralo naj bi se jih okoli 300. V UKC Maribor so že dlje sumili, da se to dogaja, zato so dejanje tudi naznanili policiji, še navaja portal.

Vodja centra za odnose z javnostmi na UKC Maribor Janez Lencl je pojasnil, da nima podatka, da bi pri njih danes izvajali hišne preiskave. S podrobnostmi raziskave ni seznanjen, pravi pa, da bodo lahko več pojasnili v ponedeljek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin