Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 6. 2014,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

družina festival

Petek, 27. 6. 2014, 13.26

8 let

"Vsaka družina v sebi nosi potencial, ne glede na to, kakšno izkušnjo doživlja"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V času, ko doživljamo finančno in socialno krizo, se še bolj zavedamo, da nam socialno, čustveno in ekonomsko varnost lahko prinese le trdno družinsko okolje, menijo organizatorji Festivala družin.

Prav na tisti jasi, kjer je pred leti potekal Rock Otočec, letos poteka 8. Festival družin. Festival se je začel že v petek in bo potekal ves konec tedna. Organizira ga Zavod Iskreni.net, mlada, a hitro rastoča civilnodružbena organizacija, v sodelovanju s sponzorji in ob podpori darov obiskovalcev.

Poudarek tudi na delu s starši Kot pojasnjujejo organizatorji, je program namenjen prav vsem družinam, ki si želijo preživeti prijetno nedeljo ob druženju, zabavi, športnih aktivnostih, srečevanju, pogovorih in izobraževanju.

Letos so vse dejavnosti prilagojene tako, da jih lahko počne vsa družina. Prostovoljci bodo delali s starši in ne otroki. Tako bomo dosegli, da se bodo nato starši igrali s svojimi otroki.

Glavni namen festivala ni več samo, da družine skupaj preživijo konec tedna v sproščenem vzdušju in okrepijo medsebojno zaupanje, ampak želijo okrepiti tudi spoznanje, da je za gradnjo kakovostnih družinskih odnosov pomembno drug drugemu podarjati čas.

"Ko doživimo toliko družin na istem mestu, se v nas okrepi spoznanje, da v prizadevanju živeti družino nismo sami," so pojasnili organizatorji.

"Varnost nam lahko prinese le trdno družinsko okolje" S prireditvijo želijo javnost opozoriti na pomen družine v slovenski družbi. Ob tem poudarjajo, da ne želijo idealizirati družine in družinskega življenja, saj se zavedajo, da danes mnoge družine živijo v najrazličnejših stiskah.

"Prepričani pa smo, da vsaka družina v sebi nosi življenjski potencial, ne glede na to, kakšno izkušnjo življenja trenutno doživlja," so zapisali na njihovi spletni strani.

"V času, ko doživljamo finančno in socialno krizo, se še bolj zavedamo, da nam socialno, čustveno in ekonomsko varnost lahko prinese le trdno družinsko okolje." Zato, kot pravijo organizatorji festivala, družina še zdaleč ni preživet model, ampak življenjski stil prihodnosti.

Ne spreglejte