Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
25. 8. 2018,
19.22

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,37

1

Natisni članek

vreme vremenska napoved nevihta

Sobota, 25. 8. 2018, 19.22

5 let, 8 mesecev

Vremenoslovci opozarjajo: Ponoči bo zelo ropotalo

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,37

1

Nevihta, neurje | Mednarodni vremenoslovci napovedujejo celo, da bo vreme v noči na nedeljo v regiji tako nestabilno, da se lahko oblikujejo celo tornadi. | Foto Reuters

Mednarodni vremenoslovci napovedujejo celo, da bo vreme v noči na nedeljo v regiji tako nestabilno, da se lahko oblikujejo celo tornadi.

Foto: Reuters

Nevihte z močnimi nalivi, ki so Slovenijo zajele ob prehodu hladne fronte, se bodo po napovedih Agencije RS za okolje nadaljevale tudi v noči na nedeljo. Največ grmenja bodo slišali predvsem prebivalci južne polovice Slovenije, padavine pa se bodo zvečer krepile tudi drugod po državi. Deževje danes povzroča velike težave v prometu, meteorna voda pa ogroža stanovanjske hiše. 

V noči na nedeljo bodo predvsem v južni polovici Slovenije nevihte z močnimi nalivi, drugod po državi pa bodo prehod hladne fronte spremljale obilne padavine, na spletu svari Arso. Nedeljsko jutro bo oblačno in deževno, a bodo padavine popoldne začele slabeti in do večera ponehale, napovedujejo.

Pri Agenciji RS za okolje še opozarjajo, da nocojšnje nevihte lahko spremljajo močnejši sunki vetra, ne izključujejo pa niti razlivanja strug posameznih hudourniških vodotokov in manjših rek, ki bodo zaradi nalivov hitro naraščali. 

deževje
Novice Po državi oranžni alarm. Kje bodo najmočnješe nevihte? #vreme

Deževje je po Sloveniji danes sicer že povzročalo težave. Gasilci so morali zaradi meteornih voda, ki so ogrožale stanovanjske hiše, posredovati v Ljubljani, Pivki in Izoli. V Ljubljani je v drevo udarila strela, na območju občine Podčetrtek pa sta na cesto padli drevesi. Drevesa so cestišče ogrožala tudi v Rogaški Slatini in v Izoli. 

Zaradi dežja dopustniški kaos na slovenskih cestah še večji kot sicer

Pretočnost danes že tako obremenjenih slovenskih cest je slabo vreme po podatkih Prometno-informativnega centra še dodatno poslabšalo.

Kolona pred predorom Karavanke je bila pozno popoldne dolga že blizu deset kilometrov, gneča je bila tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, na gorenjski avtocesti in na ljubljanski obvoznici. 

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Brezovica pri Gradinu, Dragonja, Sočerga, Podgorje, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje, predvsem za vstop v Slovenijo. Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja je treba za vstop v našo državo čakati uro in pol, le nekaj manj na mejnem prehodu Brezovica pri Gradinu. Na mejnih prehodih Podgorje, Obrežje in Starod osebni avtomobili na prestop meje čakajo eno uro. | Foto: Thinkstock Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Brezovica pri Gradinu, Dragonja, Sočerga, Podgorje, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje, predvsem za vstop v Slovenijo. Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja je treba za vstop v našo državo čakati uro in pol, le nekaj manj na mejnem prehodu Brezovica pri Gradinu. Na mejnih prehodih Podgorje, Obrežje in Starod osebni avtomobili na prestop meje čakajo eno uro. Foto: Thinkstock

Novice Ko se vremenu čisto strga: spektakularne nevihte #foto

Severe Weather Europe: Ponoči je mogoč pojav vseh oblik ekstremnega vremena

Hladna fronta, ki bo ta konec tedna prešla sever Italije, večji del Slovenije in severovzhod Hrvaške, je povzročila ekstremno nestabilno vreme, poroča meteorološki portal Severe Weather Europe.

V noči na nedeljo je po njihovih ugotovitvah v regiji mogoč pojav vseh oblik ekstremnega vremena vključno s tornadi, pride pa lahko tudi do poplav, so zapisali.

Preberite tudi:

Novice Spoznajte slovenskega lovca na nevihte #foto #video
Ne spreglejte