SiolNET. Novice Slovenija
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vpleteni v zadevi Stožice Roman Jakič prepričan, da bo dokazal nedolžnost #video

0,53

termometer

Po več kot letu dni je vlada pretekli četrtek za evropska delegirana tožilca začasno predlagala oba kandidata, ki sta vložila kandidaturi, to sta Tanja Frank Eler in Matej Oštir. Evropski javni tožilci preganjajo kazniva dejanja, predvsem goljufije v škodo evropskega proračuna. Ena od takih je pri nas zadeva Stožice. V tej tožilstvo zaradi očitkov o škodovanju evropskih sredstev in preslepitvi bank pri pridobivanju posojil za gradnjo športno-trgovskega centra v Stožicah preganja devet vpletenih, med njimi predsednika sveta stranke SAB Romana Jakiča in ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Zadnji obtožbe zanika, Jakič pa je po navedbah njegove stranke prepričan, da bo dokazal nedolžnost, in nikakor ne ovira nobenega postopka. 

Matej Oštir Novice Vlada začasno predlaga evropska delegirana tožilca

Jankovič obtožbe zanika, Jakič, ki mu kot takratnemu direktorju zavoda Tivoli očitajo sporne najeme parkirnih prostorov, je imenovanje delegiranih tožilcev pozdravil na Twitterju. Jakič danes sicer ni želel stopiti pred kamero, se se pa odzvali v njegovi stranki. Med drugim so zapisali, da je Jakič prepričan, da bo dokazal nedolžnost, in nikakor ne ovira nobenega postopka. 

Kot je napovedal odvetnik Blaž Kovačič Mlinar, evropski javni tožilec ne bo posegel v postopek o zadevi Stožice, za katero je nadaljevanje obravnave predvideno za 14. december. 

Zoran Janković, Janez Koščak Novice Tožilstvo Jankoviću v zadevi Stožice očita zlorabo položaja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin