SiolNET. Novice Slovenija
6,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Voznik brez zimske opreme povzročil nesrečo na primorki #video

6,65

termometer

Primorska avtocesta spomladansko sneženje
Foto: Metka Prezelj

Zjutraj se je na avtocesti Ravbarkomanda-Unec zgodila manjša prometna nesreča, ki je povzročala zgostitve prometa.  

Prometno nesrečo je povzročil 19-letni voznik osebnega avtomobila, državljan ZDA, ki je vozil po levem prometnem pasu. Želel je prehiteti tovorno vozilo,a ker ni vozil po sredini voznega pasu in ker ni imel zimske opreme, ga je začelo zanašati, zato je trčil v tovorno vozilo. Nastala je le materialna škoda, povzročitelju pa so izdali plačilni nalog, je sporočila policija.        

 

[video: 66523 / ]

Sneženje pri Ravbarkomandi. Video: Gregor Pavšič

Policija opozarja: V takih razmerah je vožnja zahtevnejša

Na nekaterih cestah so razmere slabe, saj se sneg oprijema vozišča, opozarja policija. Vreme je tako danes že povzročilo nekaj prometnih nesreč. Med drugim je bila zaprta cesta Bled-Bohinjska Bistrica.

V takih okoliščinah je vožnja zahtevnejša, slabši je oprijem vozila s podlago, daljša je zavorna pot, težje je nadzirati vozilo v kritičnih situacijah, daljši je čas trajanja vožnje, večje je tveganje za prometne nesreče, ob izdatnem sneženju pa so mogoči tudi zastoji. Ob pojavu nizkih temperatur se ponekod lahko pojavi tudi poledica, poudarja policija.

Vsa vozila, ki bodo udeležena v prometu, naj bodo zato opremljena z zimsko opremo in brezhibna, vozniki pa naj dosledno upoštevajo prometna pravila ter naj bodo predvsem zbrani, pozorni in strpni. Spremljajo naj tudi aktualne razmere na cestah, dodajajo.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 41
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin