Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
29. 11. 2017,
6.21

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

3

Natisni članek

padavine vreme sneg

Sreda, 29. 11. 2017, 6.21

6 let, 4 mesece

Kje vse danes sneži?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

3

sneg | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Nekatere predele Slovenije je zajelo sneženje. Med drugim sneži tudi v Ljubljani. Razmere na posameznih cestah so slabe, saj se sneg oprijema vozišč.

Zjutraj je snežilo v alpskih dolinah, ponekod na Gorenjskem in Koroškem, dopoldne pa se je sneženje razširilo v osrednjo Slovenijo.

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 0 do 5, ob morju in na Goriškem od 8 do 11 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje.


Sneženje na Ravbarkomandi. Video: Gregor Pavšič

Kakšne so razmere na cestah?

Na cesti čez prelaz Ljubelj so verige obvezne na avstrijski strani. Cesta Kranjska Gora-Vršič-Trenta je zaprta zaradi snega. Zaradi snega na hrvaški strani je promet za priklopnike in polpriklopnike prepovedan čez mejna prehoda Petrina in Babno Polje.          

Ob 8.39 se je na avtocesti Raubarkomanda - Unec zgodila manjša prometna nesreča, zaradi katere je prihajalo do zgostitve prometa. Prometno nesrečo je povzročil 19-letni voznik osebnega avtomobila, državljan ZDA, ki je vozil po levem prometnem pasu. Želel je prehiteti tovorno vozilo. Ker ni vozil po sredini voznega pasu in ker ni imel zimske opreme, ga je pričelo zanašati, zato je trčil v tovorno vozilo. Nastala je le materialna škoda, povzročitelju pa so izdali plačilni nalog.          

Vsa vozila naj bodo opremljena z zimsko opremo in brezhibna

Na nekaterih cestah so razmere slabše in bistveno zahtevnejše kot včeraj, sneg pa se ponekod oprijema vozišča. V takih okoliščinah je vožnja zahtevnejša, slabši je oprijem vozila s podlago, daljša je zavorna pot, težje je nadzirati vozilo v kritičnih situacijah, daljši je čas trajanja vožnje, večje je tveganje za prometne nesreče, ob izdatnem sneženju pa so mogoči tudi zastoji. Ob pojavu nizkih temperatur se ponekod lahko pojavi tudi poledica, opozarja policija.

Vsa vozila, ki bodo udeležena v prometu, naj bodo zato opremljena z zimsko opremo in brezhibna, vozniki pa naj dosledno upoštevajo prometna pravila ter naj bodo predvsem zbrani, pozorni in strpni. Spremljajo naj tudi aktualne razmere na cestah, dodajajo.

Jutri od -2 do 3 stopinje Celzija

Jutri bo oblačno, občasno bodo še padavine, po nižinah v notranjosti bo večinoma rahlo snežilo. Temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem od 5 do 9 stopinj Celzija.

V noči na soboto na zahodu manjše padavine

V petek bo na Primorskem zmerno oblačno, pihala bo šibka burja, ki se bo proti večeru krepila. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg.

V noči na soboto bodo na zahodu prehodno manjše padavine. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Ne spreglejte