Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
10. 6. 2016,
9.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

7

Natisni članek

falcon Slovenska vojska ladja Triglav

Petek, 10. 6. 2016, 9.53

6 let, 6 mesecev

Vojak hoče zarubiti vladno letalo falcon in ladjo Triglav

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

7

Odvetnik Klemen Vogrinec je v imenu podpolkovnika D. H. na Okrajno sodišče v Ljubljani vložil predlog za rubež zaradi 2.604,85 evra dolga z zamudnimi obrestmi. 

Vogrinec je na sodišče vložil izvršilni predlog za rubež premičnin, ki so v lasti dolžnika, in sicer

- stolov in drugega pohištva vlade Republike Slovenije, 
- ladje Triglav,  
- letala falcon in 
- drugih premičnin.

Ministrstvo na sodišču izgubilo

Podpolkovniku D. H. je obrambno ministrstvo pred leti plačalo šolanje tujega jezika, a šolanja zaradi bolezni ni končal. To je bil povod, da je obrambno ministrstvo od njega želelo povrnjene stroške izobraževanja, zaradi česar je zoper svojega pripadnika sprožilo sodni postopek, ki pa ga je izgubilo, v Dnevniku piše Dejan Karba. 

Ker na ministrstvu, kot pravi Vogrinec, sodnih stroškov, ki bi mu jih morali vrniti, na podpolkovnikov račun niso nakazali skladno z dogovorom, se je odločil za rubež. Le nekaj dni po vloženem predlogu za rubež je ministrstvo poplačalo 2.604,85 evra glavnice dolga, a podpolkovnik in njegov odvetnik vztrajata pri rubežu.

Letalo falcon se je konec maja vrnilo s servisnega pregleda v Ženevi. Strošek servisa skupaj s testnimi poleti je znašal blizu 1,4 milijona evrov. Falcon trenutno  med drugim uporabljajo za prevoz organov za Slovenija transplant. | Foto: Letalo falcon se je konec maja vrnilo s servisnega pregleda v Ženevi. Strošek servisa skupaj s testnimi poleti je znašal blizu 1,4 milijona evrov. Falcon trenutno med drugim uporabljajo za prevoz organov za Slovenija transplant.

Trenutno obrambno ministrstvo podpolkovniku D. H. tako dolguje še okrog sto evrov, pravi Vogrinec: "Dolgujejo poplačilo sodne takse, poplačilo odvetniških stroškov z izvršilnim predlogom, davek in obresti."

Obresti znašajo pet evrov

"O predlogu za rubež nas ni obvestilo niti sodišče niti predlagatelj. Kar je odločilo sodišče, smo poravnali, vendar je zaradi nekajdnevne zamude pri tem nastalo pet evrov obresti, ki jih bo ministrstvo poravnalo še danes, če morebiti do tega trenutka tega še ni storilo," nam je povedal predstavnik ministrstva za obrambo za stike z javnostjo Aleš Sila.

"Mors je po vložitvi izvršilnega predloga poravnal stroške postopka, ki jih je bil dolžan plačati po pravnomočni sodbi. Ker pa je plačal po zapadlosti in po tem, ko je bil vložen izvršilni predlog, moja stranka vztraja pri plačilu zakonskih zamudnih obresti in stroškov, ki jih je imela z vložitvijo izvršilnega predloga, to so sodna taksa in odvetniški stroški, o katerih višini pa izvršilno sodišče še ni odločilo," nam je pojasnil odvetnik Vogrinec.

Ne spreglejte