Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 2. 2023,
9.04

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

52

Natisni članek

vlada Robert Golob

Ponedeljek, 27. 2. 2023, 9.04

1 leto, 2 meseca

Vlado prvič podpira manj kot polovica vprašanih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

52

Po podatkih javnomnenjske raziskave, ki jo je agencija Mediana opravila za POP TV, vlado Roberta Goloba prvič od njenega oblikovanja podpira manj kot polovica oziroma 46 odstotkov vprašanih. V primerjavi z januarjem je podpora vladi padla za skoraj pet odstotnih točk. Najvišjo podporo so namerili stranki Gibanje Svoboda, ki bi jo, če bi bile volitve to nedeljo, volilo 26,8 odstotka volilnih upravičencev. 

Stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba je podpora v primerjavi z januarsko anketo padla za 1,5 odstotne točke na 26,8 odstotka. Na drugem mestu je stranka SDS Janeza Janše, ki ji je podpora zrasla za 1,9 odstotne točke. Podprlo bi jo 22,2 odstotka vprašanih. Sledi NSi Mateja Tonina s 6,4-odstotno podporo. Stranki je podpora zrasla za 0,9 odstotne točke. 

Stranki SD Tanje Fajon so namerili 5,1 odstotka, eno odstotno točko manj kot januarja. Levico Luke Mesca bi volilo pet odstotkov volilnih upravičencev. Podpora je stranki zrasla za 1,3 odstotne točke. 

Med neparlamentarnimi strankami imajo največ podporo Resnica (2,7 odstotka), Piratska stranka (1,9 odstotka) ter Naša prihodnost in Dobra država (1,7 odstotka). 

V prvi trojici tokrat tudi Golob

Med politiki so vprašani najvišjo povprečno oceno ponovno podelili poslancu SDS Anžetu Logarju, na drugem mestu je predsednica republike Nataša Pirc Musar. Za eno mesto v primerjavi z januarjem je napredoval predsednik vlade Robert Golob, zasedel je tretje mesto.

Sledijo minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, evropska poslanka NSi Ljudmila Novak. Na sedmem mestu je gospodarski minister Matjaž Han in na devetem predsednica SD Tanja Fajon.

Koordinator Levice Luka Mesec je tik pod polovico lestvice na 11. mestu, medtem ko prvak SDS Janez Janša ostaja na 20. mestu. 

V raziskavi agencije Mediana za POP TV je sodelovalo 717 vprašanih.
Robert Golob
Novice Podpora padla vsem parlamentarnim strankam

 

 

 

Ne spreglejte