SiolNET. Novice Slovenija
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada se je seznanila s študijama o letalski povezljivosti

0,14

termometer

Alenka Bratušek |  "Jasno naj povem, da še ni bilo predloga, da bi Slovenija šla v ustanavljanje oz. soustanavljanje letalske družbe," je na novinarski konferenci znova poudarila Bratuškova.  | Foto: STA
"Jasno naj povem, da še ni bilo predloga, da bi Slovenija šla v ustanavljanje oz. soustanavljanje letalske družbe," je na novinarski konferenci znova poudarila Bratuškova. Foto: STA

Vlada se je danes seznanila s študijama o letalski povezljivosti v Sloveniji, ki so ju prejšnji teden predstavili na ministrstvu za infrastrukturo in predvidevata ustanovitev nove letalske družbe. "Jasno naj povem, da še ni bilo predloga, da bi Slovenija šla v ustanavljanje oz. soustanavljanje letalske družbe. Do tja nas čaka še kar nekaj korakov, da bi se sploh lahko odločali o tem," je na današnji novinarski konferenci poudarila infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek. 

Prejšnji teden so na ministrstvu za infrastrukturo zelo natančno predstavili dve študiji, iz katerih je bilo razvidno, kakšno je stanje na področju letalske povezljivosti v naši državi. Tudi vlada se je s študijama danes seznanila, danes popoldne bosta spletni strani dostopni tudi javnosti. 

Vlada se je seznanila tudi s poročilom vodje delovne skupine za preučitev možnosti za izboljšavo letalske povezljivosti. Ta je med drugim ugotovila, da subvencije letalskim prevoznikom, ki jih je vlada razpisala, niso dale zadostnih rezultatov, ter da iz študij izhaja, da je edina možna oziroma najbolj smiselna rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti soustanovitev podjetja s strateškim partnerjem.

Infrastrukturno ministrstvo bo tako po nalogu vlade zdaj nadaljevalo s postopki za iskanje potrebnih rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije, vključno z morebitnim povezovanjem z obstoječimi letalskimi družbami, je poudarila ministrica.

"Letalski posel je zelo reguliran z evropskimi pravili in vse to bomo v nadaljevanju na ministrstvu dali na mizo, da bo vlada lahko potem odločala, kako naprej," je dejala ministrica in poudarila, da še ni bilo predloga, da bi Slovenija šla v ustanavljanje oz. soustanavljanje letalske družbe. 

Bratuškova je odgovarjala tudi na vprašanje o razmerah na slovenskih cestah. "Obnove, ki se delajo tako na železnicah kot na cestah, so eden od vzrokov, da imamo zastoje. Imamo odlično geostrateško lego in posledica te odlične lege so tudi razmere na cestah. Prečkajo jo namreč številni potniki iz sosednjih držav," je dejala. 

Alenka Bratušek, SAB Novice Sprememba načrta: drugi tir železnice skozi Labore, ne skozi Orehek #video Letališče Brnik nov terminal Novice "Letalska povezljivost slabša samo v Belorusiji" #video

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin