Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2022,
19.13

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21

31

Natisni članek

COVID-19 vlada karantena

Četrtek, 6. 1. 2022, 19.13

2 leti, 3 mesece

Vlada odločila: izjeme od karantene na domu po visoko tveganem stiku so ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21

31

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija. | Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 10. januarja 2022. | Foto Getty Images

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 10. januarja 2022.

Foto: Getty Images

Vlada je na včerajšnji dopisni seji izdala spremembo Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni covid-19. 

Na predlog Nacionalnega inštituta za javno zdravje je Vlada Republike Slovenije izdala Odlok o spremembi Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni covid-19. 

Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni covid-19 določa, da se osebo, ki je bila v visoko tveganem stiku z okuženim s koronavirusom, ne napoti oziroma se ji ne odredi ukrep karantene na domu, če:

  • je prejela poživitveni odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer ali cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna,
  • je prebolela covid-19, kar dokazuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu PCR-testa na virus SARS-CoV-2, ki je starejši od desetih dni, in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni,
  • je prebolela covid-19, kar dokazuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni, in je bila cepljena z drugim odmerkom cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva covid-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali cepiva Covaxin proizvajalca Bharat Biotech (Indija) oziroma kombinacijo dveh cepiv iz te alineje ali je prejela odmerek cepiva. 
Peking 2022
Sportal Strogi ukrepi pred olimpijskimi igrami, zaradi treh okužb zaprli milijonsko mesto
Bojana Beović
Novice Beovićeva: Če ste zboleli pred enim letom, priporočamo poživitveni odmerek #video

Podaljšali veljavnost ukrepa o povrnitvi stroškov zaradi vzpostavitve rdeče cone 

Vlada Republike Slovenije je med drugim sprejela tudi Sklep o podaljšanju veljavnosti ukrepov iz 98. člena Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covid-19. 

Ta v 98. členu določa, da se izvajalcem socialnovarstvenih storitev institucionalno varstvo za obdobje od 1. septembra 2020 do 31. decembra 2021 iz proračuna Republike Slovenije povrnejo stroški, ki so nastali zaradi vzpostavitve rdeče cone pri izvajalcu. 

Vlada podaljšuje tudi ukrep financiranja zunanje nastanitve, najema dodatnih kapacitet in izpada zaradi nezasedenosti, podaljšala pa je še možnost omejevanja stikov, če je to nujno. 

Ne spreglejte