SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada in sindikati prihodnji teden na pogajanja o regresu in potnih stroških

0,30

termometer

Branimir Štrukelj
Foto: STA

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so na današnjem sestanku potrdili časovnico, po kateri bodo vodili pogajanja v letošnjem letu.

V sredo prihodnji teden se prvič dobijo na pogajanjih, usklajevali pa se bodo o višini letošnjega regresa za letni dopust in povračilih stroškov prevoza na delo in z dela.

Zaposleni v javnem sektorju regres dobijo junija z majsko plačo. Če do takrat ne bi bilo drugačnega dogovora, bi javnim uslužbencem pripadel regres v višini minimalne plače. A so v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije, ki jo vodi Branimir Štrukelj, na vlado že naslovili pogajalski predlog za določitev višjega regresa.

V drugi pogajalski skupini sindikatov, ki jo vodi Jakob Počivavšek, predlogu konfederacije ne nasprotujejo, je pa iz te skupine slišati, da to ne more biti način za reševanje problematike najnižjih plač. Vlada pa bo svoje izhodišče določila na seji v četrtek.

Prejšnji teden pa je vlada že sprejela izhodišča za pogajanja o ureditvi povračil stroškov prevoza na delo in z dela, po katerem bi kot edini kriterij upoštevali razdaljo do delovnega mesta. Vlada predlaga kilometrino v višini devetih odstotkov cene neosvinčenega 95-oktanskega bencina.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin