Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2020,
9.38

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

24

Natisni članek

Koronavirus Slovenija

Sreda, 19. 8. 2020, 9.38

3 leta, 8 mesecev

Velik skok: v Sloveniji 37 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

24

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus | Foto Matej Povše/ UKC Ljubljana

Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V Sloveniji so v torek opravili 1.092 testov na novi koronavirus in potrdili 37 okužb. Umrl ni noben bolnik z boleznijo covid-19. Na zdravljenju v bolnišnicah je 17 bolnikov, od tega so trije na intenzivni negi, kažejo podatki sledilnika covid-19.

V Sloveniji je trenutno 285 aktivno okuženih oseb. V državi je bila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 2.493 ljudeh, umrlo pa je 129 bolnikov z boleznijo covid-19.

Nove okužbe so včeraj potrdili v naslednjih občinah: po tri v Ljubljani, Celju, Kranju, Mariboru, Tržiču in Lukovici. Tri okužbe so potrdili pri tujcih, po eno okužbo pa v občinah Grosuplje, Hrastnik, Koper, Piran, Šenčur, Šmarješke Toplice, Ptuj, Trebnje, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Dobrepolje, Dobrna, Dolenjske Toplice, Jesenice, Ljutomer, Sodražica in Zagorje ob Savi.

Večina okužb med mlajšimi

V torek so 14 okužb potrdili pri posameznikih, starih med 15 in 24 let, sedem v starostni skupini med 25 in 34 let, šest v skupini, starih med 35 in 44 let. V skupini starih med 45 in 54 let so odkrili pet okužb, v skupini starih 55 do 64 pa tri. Ena okužba je bila v skupini starejših od 85 let.

 

V ponedeljek so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 27 ljudeh, v nedeljo pri 13 in v soboto pri 15. 

Skoraj polovica primerov uvoženih iz Hrvaške

V preteklem tednu (od 10. do 16. avgusta) smo v Sloveniji potrdili 174 primerov okužbe. Od tega je bilo 80 primerov uvoženih iz tujine, največ iz Hrvaške – 64, šest iz BiH, dva iz Avstrije, dva iz Makedonije, po eden pa iz Grčije, Italije, s Kosova, Malte, iz Nemčije in Španije. V povezavi z uvoženimi primeri so potrdili še 22 novih okužb, v povezavi z lokalnim virom okužbe pa 38. Za 34 ljudi ni znano, kje so se okužili. 

Kako okužbe na Hrvaškem vplivajo na epidemiološko sliko v Sloveniji

Vladni govorec Jelko Kacin je na včerajšnji tiskovni konferenci pokazal preglednico, ki kaže na velik vpliv vnosa okužb iz Hrvaške na epidemiološko sliko pri nas. V zadnjih tednih gre za eksponentni trend, ki pomembno vpliva na razmere pri nas.

Pregled po tednih: kje so se okužili

Na spodnjem grafu si lahko ogledate tedensko število okužb glede na vir okužbe. Podatki so dostopni na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). 

graf okužb | Foto: NIJZ Foto: NIJZ

Omejitev spremstva pacientov v SB Celje

Splošna bolnišnica Celje zaradi poslabšanja epidemiološke situacije vse paciente, ki prihajajo na obravnavo v bolnišnico, poziva, da v bolnišnico prihajajo sami. V primeru, da bi spremstvo nujno potrebovali, naj jih spremlja le ena zdrava oseba. Enako velja tudi za otroke, so sporočili iz bolnišnice, poroča STA.

Ne spreglejte