SiolNET. Novice Slovenija
1,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vedno več okužb med maturanti, ki so se vrnili iz Grčije #video

1,80

termometer

Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje nadaljujejo sledenje okužbam med dijaki, ki so se v več skupinah v drugi polovici avgusta udeležili maturantskega izleta v Grčiji. Skupaj so doslej potrdili 169 okužb med maturanti in 24 med njihovimi stiki. O tem, kaj nas čaka jeseni in zakaj ne bi smeli oklevati s cepljenjem, pa je v zgornjem videoposnetku danes spregovoril minister za zdravje Janez Poklukar. 

Epidemiologi NIJZ so po zadnjih podatkih med maturanti, ki so se 17. in 18. avgusta vračali z grškega otoka Krf, potrdili 113 primerov okužbe s koronavirusom. Prepoznanih je bilo vsaj 20 sekundarnih okužb, ki so povezane z okuženimi udeleženci tega izleta, je razvidno iz zapisa na njihovi spletni strani.

Precej okužb tudi v tretji skupini povratnikov

Med maturanti v skupini, ki se je z izleta vrnila 22. avgusta, so epidemiologi doslej potrdili 56 primerov okužb, poleg tega pa tudi štiri sekundarne okužbe.

otroci sodelovanje učilnica učenci Novice Šole bodo odprte, a je vse odvisno od zasedenosti bolnišnic

Na straneh NIJZ je zapisano, da obravnava primerov iz tega izbruha in njihovih stikov poteka v najkrajšem možnem času po potrjeni okužbi glede na zmožnost kapacitet epidemiološke službe.

"Za udeležence in spremljevalce maturantskega izleta na Krfu je epidemiološka služba NIJZ predlagala karanteno na domu in jim posredovala vsa ustrezna navodila," so še sporočili z NIJZ.

Mateja Logar Novice Logarjeva: Semafor ukrepov bomo prilagajali temu Infekcijska klinika Novice Komisija za medicinsko etiko obžaluje javne nastope nekaterih zdravnikov Covid Novice IJS napoveduje rdečo fazo v začetku septembra

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin