SiolNET. Novice Slovenija
0,51

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Več kot pol milijona evrov za sanacijo nevarnih tal v bližini vrtcev

0,51

termometer

vrtec zarja kamnik
Foto: Matej Leskovšek

Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov 2019-2022 uvrstila projekt sanacije zemljišč vrtcev Mavrica in Zarja v Celju. Vrednost projekta je ocenjena na 590 tisoč evrov, pri čemer je v letošnjem letu predvidena vrednost investicije 400 tisoč, v prihodnjem letu pa 190 tisoč evrov, so sporočili po dopisni seji vlade.

Sanacija je predvidena na območju vrtca Anice Černejeve - enota Mavrica in na območju vrtca Zarja - enota Ringaraja, kjer so ugotovili onesnaženost tal s cinkom in kadmijem, povečane vsebnosti so zabeležili tudi za svinec, živo srebro in delno arzen.

Zaradi preseženih opozorilnih in kritičnih vrednosti teh nevarnih snovi v tleh bodo na območju vrtcev izvedli sanacijo ter onesnaženo zemljino nadomestili z novo. Poskrbeli bodo za zunanjo ureditev vrtca, zamenjavo pohodnih površin in ponovno uredili igrala.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • marsal / 23.08.2019. ob 18:31 +1 0

  Saj elektrofilterski pepel ne škoduje okolju ! Spomnite se Moravške doline in Trbovelj !

  +1 0
 • slov1ec / 24.08.2019. ob 18:01 0 0

  A se ni celjski župan dobesedno posmehoval in zatrjeval, da je zemljina na igriščih in zelenicah vrtcev neoporečna, oziroma globoko v mejah dovoljenega ?? Mu bo še kdo nasedel in verjel, čeprav bo samo koga pozdravil z dobro jutro, dober dan !?

  0 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin