Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2022,
10.41

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

5

Natisni članek

Ivan Gale Naša prihodnost Ivo Vajgl

Sobota, 3. 9. 2022, 10.41

1 leto, 7 mesecev

Vajgl na predsedniške volitve s podporo stranke Naša prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

5

Ivo Vajgl | Ivo Vajgl je pred dvema tednoma ob napovedi kandidature dejal, da bo zbiral podpise, računal pa je tudi na podporo "zelo ugledne stranke", a takrat še ni razkril, katere. | Foto STA

Ivo Vajgl je pred dvema tednoma ob napovedi kandidature dejal, da bo zbiral podpise, računal pa je tudi na podporo "zelo ugledne stranke", a takrat še ni razkril, katere.

Foto: STA

Svet stranke Naša prihodnost je Iva Vajgla podprl kot kandidata za predsednika republike, so v petek zvečer sporočili iz stranke. Predsednik stranke Ivan Gale meni, da bo Vajgl zavezan boju proti korupciji, za Vajgla pa bo kandidatura s podporo stranke nekoliko lažja, saj bo moral zbrati le tri tisoč overjenih podpisov.

O podpori Vajglu je svet stranke odločal na predlog izvršnega odbora, na tajnem glasovanju pa je bil potrjen z veliko večino, so pojasnili v stranki.

Navedli so, da jih je Vajgl o svoji primernosti prepričal zaradi napovedi boja proti korupciji, z dolgoletnimi političnimi, diplomatskimi in medijskimi izkušnjami pa tudi zaradi pronicljive ter spoštljive komunikacije in odločnosti. Ob tem so v stranki prepričani, da bo znal nastopiti tudi dovolj glasno in jasno, sploh v zahtevnem obdobju, ki je pred Slovenijo.

Gale: Razmere zagrevajo diplomatske spretnosti in jeklene živce

Predsednik stranke Gale meni, da z Vajglom na mestu predsednika republike državljani pridobijo človeka, ki bo svoje znanje, vrednote in dolgoletne izkušnje usmeril v blaginjo ljudi. "Zaveza k boju proti korupciji je pomemben korak do socialne države, ki je pod vedno večjim pritiskom. V tem trenutku, ne le v Sloveniji, razmere zahtevajo diplomatske spretnosti in jeklene živce," je dodal

Vajgl je pred dvema tednoma ob napovedi kandidature dejal, da bo zbiral podpise, računal pa je tudi na podporo "zelo ugledne stranke", a takrat še ni razkril, katere.

Ivo Vajgl
Novice Kandidaturo za predsednika republike najavil tudi nekdanji evropski poslanec #video
Nataša Pirc Musar
Novice Pirc Musar o očitkih, da o Veselu laže: Nisem vedela
Ne spreglejte