Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2024,
14.08

Osveženo pred

2 dneva, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

inšpekcija Marko Gasser ministrstvo za infrastrukturo obvoznica Železniki

Četrtek, 4. 7. 2024, 14.08

2 dneva, 16 ur

V Železnikih odprli obvoznico, ministrstvo pošilja inšpektorje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Župan Železnikov Marko Gasser zavrača očitke ob odprtju obvoznice | Župan Železnikov Marko Gasser zavrača očitke o odprtju obvoznice. | Foto STA

Župan Železnikov Marko Gasser zavrača očitke o odprtju obvoznice.

Foto: STA

Ministrstvo za infrastrukturo trdi, da so v občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi predpisi odprli državno obvozno cesto, čeprav dela še niso zaključena. "Projekt nima ne komisijskega ne tehničnega pregleda kot tudi ne dovoljenja za predajo ceste v promet oziroma za uporabo ceste. S tem dejanjem so lahko ogrožena življenja ter varnost voznikov in krajanov," so objavili na omrežju X. Kako na očitke odgovarja župan Marko Gasser?

Na ministrstvu za infrastrukturo so se v objavi sklicevali na objavo v Gorenjskem glasu, ki je poročal, da se je pretekli konec tedna sprostil promet na novozgrajeni obvoznici, čeprav še ni dokončana. Časopis je poročal, da so se na občini vseeno odločili vozila preusmeriti na novo cesto, saj so pretekli konec tedna v Železnikih potekali Čipkarski dnevi in tudi reli. Tako so se izognili prometu po ozki regionalni cesti skozi staro trško jedro mimo plavža, kjer je osrednji prireditveni prostor klekljarskega festivala. "Sprostitev prometa po obvoznici je bila povsem logična," so citirali župana.

Ministrstvo je v današnji objavi na omrežju X zapisalo, da bo inšpektorat za infrastrukturo ugotavljal vse okoliščine in ukrepal v skladu s svojimi pristojnostmi ter glede na ugotovitve vključil tudi preostale pristojne organe.

Županova plat zgodbe

Župan Gasser trdi, da je v vsebini članka v Gorenjskem glasu pomota. V zahtevi za popravek, ki ga je poslal tudi nam, je zapisal, da obvoznica ni odprta, temveč je bil promet začasno delno preusmerjen na obvoznico zaradi del na stari regionalni cesti. "Pri izkopu na regionalni cesti za meteorno kanalizacijo je prišlo do porušitve brežine. Zaradi zagotovitve varnosti prometa je bil s pomočjo koncesionarja promet začasno preusmerjen na gradbišče."

Dodal je, da občina ni pristojna za odprtje obvoznice in da so 11. junija ministrstvo za infrastrukturo zaprosili za termin odprtja, ki bi ga ministrstvo izvedlo v sodelovanju z občino.

Gasser je sicer za Siol.net povedal, da od danes zjutraj promet po obvoznici ne poteka. Pravi tudi, da pozdravlja dejstvo, da bodo prišli stanje na terenu preverit inšpektorji.

podeželjska cesta
Novice Občina ni odkupila zemljišča za cesto. Je to motenje posesti? #pravni nasvet
JUžna obvoznica Vrhnika
Novice Velik dan za Vrhniko: odprli so južno obvoznico
Vodice
Novice Občani Vodic nestrpno čakajo na obvoznico
Ne spreglejte