Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2019,
14.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Natisni članek

Andrej Šiško policist pripor obtožnica

Torek, 26. 2. 2019, 14.01

5 let, 1 mesec

V Zedinjeni Sloveniji novo obtožnico proti Šišku označili za konstrukt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Andrej Šiško | Vodja Štajerske varde Andrej Šiško je v priporu od lanskega septembra. | Foto Matjaž Vertuš

Vodja Štajerske varde Andrej Šiško je v priporu od lanskega septembra.

Foto: Matjaž Vertuš

Sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar je pred državnim zborom obtožnico proti Andreju Šišku zaradi domnevne razžalitve policista označila za še en politični konstrukt zoper Šiška, ki je priprt od septembra lani. Po njenem mnenju želijo Šišku s tem preprečiti kandidaturo na evropskih volitvah.

Kot je povedala Anica Bidar, v gibanju Zedinjena Slovenija menijo, da gre za lažno obtožbo policista, ki je bil vpleten v incident marca lani, v katerem naj bi policija uporabila čezmerno silo nad nosečo žensko in njenima mladoletnima hčerama.

Andrej Šiško
Novice Mariborsko tožilstvo Šiška obtožilo še razžalitve policista

V Zedinjeni Sloveniji opozarjajo na čezmerno uporabo sile

Andreja Šiška je ženska po telefonu poklicala na pomoč, po besedah Bidarjeve pa je ta policista v mirnem tonu vprašal, kaj se dogaja. Za tem naj bi s strani pritekel policist in ga z vso silo odrinil. To naj bi bilo vidno tudi s posnetka, ki so ga pozneje prikazali na novinarski konferenci in je še vedno dostopen na profilu gibanja na Facebooku.

Prav novinarska konferenca naj bi bila tudi povod za novo obtožnico zoper Šiška, ki jo je mariborsko tožilstvo sicer moralo po uradni dolžnosti sprožiti na prijavo domnevno oškodovanega.

Obtožnico proti Andreju Šišku zaradi domnevne razžalitve policista so v gibanju Zedinjena Slovenija označili za še en politični konstrukt zoper Šiška. | Foto: Matjaž Vertuš Obtožnico proti Andreju Šišku zaradi domnevne razžalitve policista so v gibanju Zedinjena Slovenija označili za še en politični konstrukt zoper Šiška. Foto: Matjaž Vertuš

Bidarjeva je ob tem danes poudarila, da so takoj po dogodku podali kazensko ovadbo zaradi čezmerne uporabe policijske sile, notranja preiskava naj bi trajala že skoraj leto dni, epiloga pa po njenih navedbah še vedno ni.

Novice Afera Štajerska varda: Šiško in Lesjak zavrnila obtožbe #foto #video

Policija: Zaposleni so ravnali strokovno

Kot so že po dogodku sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti v tem primeru ravnali strokovno. Ob tem je Bidarjeva danes poudarila, da Šiško spoštuje delo policistov, ki častno opravljajo svoje delo, kar je povedal tudi na že omenjeni novinarski konferenci. Posamezniki, ki izvajajo nasilje nad državljani, pa po njegovem mnenju nimajo kaj iskati v policijskih vrstah.

Bidarjeva je spomnila, da je Šiško že skoraj pol leta protipravno v priporu, za novo očitano kaznivo dejanje pa je zagrožena kazen do šest mesecev zapora. V gibanju domnevajo, da je tožilstvo ugotovilo, da Andrej Šiško ne bo obtožen zaradi Štajerske varde, saj je primer po njihovem mnenju na zelo trhlih temeljih in brez dokazov.

Andrej Šiško
Novice Andrej Šiško iz pripora kazensko ovadil sodnike

"Cilj je tudi preprečitev nastopa Andreja Šiška na evropskih volitvah"

"Zdaj je verjetno njihov namen Šiška obsoditi za neko drugo zadevo, da bi lahko s tem nadomestili protipravno odvzeto prostost, ker on je dejansko že šest mesecev v priporu. Seveda pa je cilj tudi preprečitev nastopa Andreja Šiška na evropskih volitvah," je dodala Bidarjeva.

V zvezi z evropskimi volitvami je dodala, da pripravljajo kandidaturo, ta teden so začeli zbirati overjene podpise na upravnih enotah. Hkrati evidentirajo kandidate, na zboru članov pa se bodo odločili, ali bodo dali na listo samo Šiška ali bo kandidat še kdo. Nagibajo se k temu, da bi bil Šiško njihov edini kandidat.

Ne spreglejte