SiolNET. Novice Slovenija
3,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V sredo smo potrdili toliko novih primerov #video

3,37

termometer

V sredo smo v Sloveniji ob 1.691 PCR-testih potrdili 56 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 3,3  odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 4,7 odstotka.

Tokratno število primerov je nekoliko nižje kot pred enim tednom, ko smo potrdili 68 novih okužb. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 59, po oceni NIJZ pa je v državi 677 aktivnih primerov okužbe.

Število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh znaša 32.

 

Doslej potrjenih 200 primerov različice delta in šest primerov delta plus

Zadnje poročilo sledenja različicam novega koronavirusa kaže, da so v Sloveniji doslej potrdili 200 primerov različice delta, od tega v tednu od 27. junija do 4. julija 66, teden pred tem pa 70. Na novo so potrdili tudi štiri primere različice delta plus, skupaj doslej šest.

Omenjeni podatki še ne vključujejo analiz vzorcev pri dijakih, pri katerih so po vrnitvi z izleta v Španiji potrdili več kot 200 okužb z novim koronavirusom. Glede na preliminarne rezultate analize vzorcev pa bi lahko šlo za delta različico, so pred dnevi pojasnili na Nacionalnem inštitutu z javno zdravje.

V vzorcih, ki so jih analizirali v zadnjem testnem obdobju, sta Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) ter Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo (IMI) na novo potrdila tudi 88 primerov sicer še vedno prevladujoče različice alfa (angleška). Potrdili pa so tudi en primer različice gama (brazilska). Različic beta (južnoafriška), eta (nigerijska), jota in kapa v obdobju 27. junija do 4. julija niso potrdili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin