SiolNET. Novice Slovenija
7,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V SD sprememba po 30 letih

7,65

termometer

Tanja Fajon, sedež SD, vila Moskovič | Sedež SD se bo iz vile, ki so jo z menjalno pogodbo dobili leta 1993, spomladi preselil v središče mesta.  | Foto: Bojan Puhek/STA
Sedež SD se bo iz vile, ki so jo z menjalno pogodbo dobili leta 1993, spomladi preselil v središče mesta. Foto: Bojan Puhek/STA

Sedež Socialnih demokratov (SD) se bo spomladi po 30 letih preselil s sedanje lokacije v središče mesta. V vili, kjer delujejo zdaj, bodo po novem izvajali izobraževanja.

Iz dostopnih registrov je razvidno, da je Tanja Fajon, predsednica SD, z generalnim sekretarjem stranke Klemnom Žibertom ustanovila Inštitut 1. maj, poroča spletno Delo.

Za sodelovanje s civilno družbo in nevladniki 

Ustanovitelja sta za direktorja Inštituta 1. maj imenovala Jana Škoberneta, nekdanjega poslanca stranke, in navedla več dejavnosti: od založništva do izdajanja časopisov, dejavnosti za prosti čas in izobraževanje.

"Odločili smo se, da bomo zagnali akademijo in z njo precej bolj odprli vrata civilni družbi in nevladnim organizacijam ter posameznikom, s katerimi delimo socialdemokratske vrednote. To je v tej zgodbi ključno, saj boljše Slovenije ni mogoče ustvariti brez družbenega dogovora in sodelovanja različnih deležnikov," je poudaril Žibert, še poroča Delo. 

Na Levstikovi bodo skozi izobraževalni program člani, simpatizerji in vodstvo stranke lahko gradili svoje kompetence z različnih področij (javno nastopanje, projektno vodenje, izvajanje kampanj, oblikovanje politik ...). "To bomo nadgradili. Želja je, da naši člani, ki se aktivno vključujejo v politiko tako na lokalni kot nacionalni ravni, pridobijo čim več znanja za aktivno participacijo v politiki," je še dejal Žibert.

ustavno sodišče Novice Šest ustavnih sodnikov odločilo: programa Levice in SD nista neustavna tanja fajon Novice SD in Stranka mladih podpisali sporazum o sodelovanju Novice Posnetek, zaradi katerega bi moralo biti SD-jevi Dominiki Švarc Pipan pošteno nerodno Robert Golob Novice Veliki zmagovalci in poraženci volitev 2022 Policija Novice V pisarno SD prejeli sumljivo pisemsko pošiljko Volitve, Cankarjev dom, SD, Tanja Fajon Novice Tanja Fajon zapušča Evropski parlament

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin