Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 3. 2015,
14.38

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ekošola natečaj

Ponedeljek, 23. 3. 2015, 14.38

8 let, 2 meseca

V programu Ekošola znani nagrajenci JUB-ovega natečaja za najboljšo risbico Bojana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
JUB, pri nas najbolj poznan po svojih notranjih barvah iz družine JUPOL, letos praznuje 140 let svojega obstoja, okrogel in častitljiv jubilej.

Kot najstarejši proizvajalec barv za dom bo to pomembno obletnico letos obeležil tudi s posebnimi ilustracijami na embalaži notranje barve JUPOL Junior, ki je namenjena dekorativni obdelavi sten v otroških sobah, igralnicah in učilnicah in je na voljo v šestih privlačnih, že pripravljenih barvnih odtenkih. V JUB bodo namreč vsako vedro barve JUPOL Junior kmalu opremili z zmagovalnimi risbicami maskote Bojana, ki so jih do letošnjega januarja ustvarili otroci in šolarji, vključeni v program Ekošola.

Družba JUB, ki že drugo leto zapored uspešno sodeluje s programom Ekošola in s svojimi barvami iz družine JUPOL za ustvarjalnost nagrajuje otroke iz ustanov, ki so vključene v projekt Prednovoletni čas, je za letošnje šolsko leto 2014/2015 razpisala poseben natečaj, v katerem so malčki in šolarji ustvarjali risbice Bojana, znanega junaka iz istoimenskega risanega filma, ki je prav zaradi svojega čopiča in barvite sporočilnosti že pred leti postal JUB-ova maskota za barve JUPOL Junior. V natečaju je sodelovalo 59 ustanov s skupno 164 prijavljenimi izdelki. Mladi ustvarjalci so lahko Bojana izdelali v domišljijskem okolju v poljubni tehniki, pri tem pa uporabljali navadne barvice, tempera barvice ali flomastre, izdelali pa so ga lahko tudi v obliki lepljenke ali sestavljanke. Ocenjevanje prispelih umetnin se je na Ekošoli končalo 24. februarja letos, komisija pa je med njimi izbrala šest zmagovalnih, ki bodo krasile embalažo barve JUPOL Junior s šestimi različnimi odtenki.

Podelitev nagrad zmagovalcem natečaja je potekala sredi marca na sejmu Altermed v Celju, kjer Ekošola vsako leto predstavlja nekatere od svojih dosežkov v okviru programov, ki jih izvaja v Sloveniji. Priznanja in nagrade je zmagovalcem v imenu družbe JUB podelila Jelka Slatinšek, ki se je za sodelovanje zahvalila tako mladim ustvarjalcem kot tudi mentorjem iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol. V šestih kategorijah so zmagovalne risbice narisali: Lara Bevk, Vrtec Apače (kategorija vrtci), Ema Por z OŠ Vide Pregarc, Neža Musar z OŠ Milana Majcna Šentjanž in Urška Bašelj iz OŠ Starše (v kategoriji osnovne šole, prva, druga in tretja triada), Anastasiya Tsiarenia, Biotehniška šola Maribor (kategorija srednje šole) in Blaž Penko, CEUV Strunjan (posebna kategorija). JUB je prve tri nagrajene ustanove v posameznih kategorijah razveselil z barvami iz družine JUPOL, v svojem JUB Design Studiu v Dolu pri Ljubljani pa bo pripravil še razstavo vseh prispelih risbic in za zmagovalne ustanove organiziral še posebne ustvarjalne delavnice.

Nagrajene risbice z imenom avtorja in šole bodo že letos na nalepkah krasile embalažo barve JUPOL Junior v šestih odtenkih.

Gregor Cerar, nacionalni koordinator iz programa Ekošola, in Jelka Slatinšek iz JUB pri predaji priznanj in nagrad zmagovalcem natečaja za najlepšo risbico Bojana na sejmu Altermed v Celju.

Šest odtenkov barve JUPOL Junior bodo v JUB opremili z nalepkami risbic Bojana, ki so jih v natečaju ustvarili malčki in šolarji, vključeni v program Ekošola.

JUPOL Junior je okolju in uporabniku prijazna pralna barva, ki že od leta 2011 nosi pečat okoljska marjetica Ecolabel. Pri barvanju običajno zadostuje že en sam nanos, saj je barva visoko pokrivna, otroci pa lahko izbirajo barve v šestih odtenkih: rumenem, oranžnem, vijoličastem, rožnatem, modrem in zelenem.

Ne spreglejte