Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Franci Zavrl Bojan Petan

Petek, 24. 10. 2014, 21.35

8 let

V pranje denarja bosanskih vplivnežev prek Slovenije naj bi bila vpletena tudi Franci Zavrl in Bojan Petan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zgodbo o pranju denarja bosanskih vplivnežev prek Slovenije naj bi bila po poročanju POP TV vpletena tudi Franci Zavrl in Bojan Petan.

Bosanski tožilci namreč ugotavljajo, da naj bi vpleteni izčrpavali bosansko podjetje Eronet, denar pa naj bi končal tudi na računu hrvaškega Digitela, čigar solastnik je bil takrat Pristop, zastopnik pa Bojan Petan.

Lobist Franci Zavrl je bil medtem do nedavnega pomemben lastnik Pristopa, največje in najvplivnejše PR agencije pri nas. Vrsto let je Pristop deloval tudi na Hrvaškem, kot solastnik Digitel komunikacij, največje hrvaške marketinške agencije, ki je delala po celem Balkanu. Med drugim so vodili oglaševanje Agrokorja Ivice Todorića, ki je pred štirimi meseci prevzel Mercator. In prav v času, ko je bil Pristop Digitelov solastnik, so se tam, kot ugotavljajo bosanski tožilci, dogajali številni sumljivi posli.

Po poročanju omenjene televizije, bosanski kriminalisti ugotavljajo, da so prek različnih oglaševalskih podjetij na Balkanu akterji poskušali izčrpati telekomunikacijski Eronet. Na račun hrvaškega Digitela in njegove hčerinske družbe pa naj bi končalo skoraj dva milijona spornih evrov.

Zavrl je za televizijo povedal, da celotna zgodba s Pristopom nima nobene veze. Kot je dodal, z Eronetom niso nikoli delali, sam pa se ne spomni niti, kolikšen delež v Digitelu je imel Pristop in kakšne posle so sklepali v Zagrebu.

Zanimive povezave pa se tu ne končajo. Poleg solastništva Pristopa je v istem času zagrebški Digitel zastopal Bojan Petan, lastnik DZS, ki je leta 2007 izvedel menedžerski prevzem Term Čatež, se pravi, da je bil Petan uradna oseba, ki je lahko za Digitel podpisovala tudi pogodbe. Oba, tako Pristop kot Petan, sta se nato iz Digitela umaknila hkrati, in sicer 24. maja 2011, še poroča POP TV.

Ne spreglejte