SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V poslanski skupini SD za bolj odgovorno politiko

4

termometer

 | Foto:
V poslanski skupini SD največjo opozicijsko stranko SDS pozivajo k bolj odgovornem ravnanju, obenem pa opozarjajo na nujnost reformnih sprememb in zavračajo predčasne volitve.

Vodja poslanske skupine SD Dušan Kumer odločanje DeSUS o odhodu iz vladne koalicije do dokončne odločitve ni želel komentirati, sestava vlade je "stvar mandatarja", osebno pa je Kumer za "čiste situacije". Vlada bi po njegovem prepričanju tudi ob odhodu DeSUS iz koalicije med poslanci uživala zadostno podporo, "morda tudi z nekaterimi glasovi poslancev DeSUS", je pojasnil. Za možnost nove vladne koalicije s pomočjo strank sedanje opozicije pa vidi "zelo malo možnosti". SDS čas krize izkorišča za "ustvarjanje nestabilnih razmer" Hkrati je opozoril, da v teh časih pogreša bolj odgovorno ravnanje političnih akterjev. Po njegovih besedah največja opozicijska stranka čas krize izkorišča za "ustvarjanje nestabilnih razmer v državi", namesto da bi predlagala svoje rešitve, sprožila glasovanje o konstruktivni nezaupnici in prevzela "breme nujnih reform".

Kumer: V SD ne bodo delovali v prid kratkoročnim ciljem V stranki SD bodo po besedah Kumra ostali odgovorni in "steber stabilnosti", za razliko "od nekaterih opozicijskih strank ne bodo delovali v prid kratkoročnim ciljem" in bodo do 5. junija vso pozornost posvetili predvsem kampanji pred referendumom o pokojninski reformi. Preostale odločitve pa bodo v SD sprejemali šele po referendumu, saj se nočejo odločati "brez dejstev".

"Pozneje ko reforme realiziramo, bolj rigorozne bodo morale biti" Poslanka SD Darja Lavtižar Bebler je nujnost reformnih sprememb ponazorila s primeri reform v nekaterih drugih državah EU in poudarila, da "pozneje ko reforme realiziramo, bolj rigorozne bodo morale biti". Osebno predčasnih volitev ne podpira, saj se ji zdi pokojninska reforma bolj nujna. "Predčasne volitve terjajo svoj čas in denar", je dejala in izrazila tudi pomisleke do rezultatov volitev, ki bi lahko privedli do novega "pat položaja" ali vladavine "trde roke".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin