Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

komik kandidatura Borut Pahor

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 9.45

6 let, 6 mesecev

V Planici je poljubil Petra Prevca, zdaj napoveduje predsedniško kandidaturo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Komik Žiga Papež je napovedal kandidaturo na prihajajočih volitvah za predsednika republike. Predstavljal se bo kot komik Papster s sloganom Vrnimo Sloveniji nasmeh!. Za kandidaturo se je odločil, ker opaža, da "Slovenija izgublja nasmeh, ki si ga je nadela ob osamosvojitvi pred 25 leti", je pojasnil v predstavitvenem videu.

 

Med drugim se bo zavzemal za "poenotenje in ponovno združitev slovenskega naroda v homogeno celoto, krepitev pravih slovenskih družin, reformo vlade in revitalizacijo demokracije ter zmanjšanje negativnih podnebnih sprememb in industrijskih negativnih eksternalij".

Žiga papež je letos v Planici preskočil ogrado in poljubil smučarskega skakalca Petra Prevca.  | Foto: Vid Ponikvar Žiga papež je letos v Planici preskočil ogrado in poljubil smučarskega skakalca Petra Prevca. Foto: Vid Ponikvar

Izboljšati hoče šolski sistem

V programskih smernicah je izpostavil tudi pomen športa in sprememb v šolstvu. Kot je zapisal, želi poenostaviti in izboljšati celoten šolski sistem ter zvišati povprečno raven izobrazbe. "Pozabiti ne smemo niti na tiste, ki so svojo delovno dobo zaključili, a prepogosto trpijo v razmerah, ki si jih ne zaslužijo," je še opozoril v videu.

"Čas je za nove obraze in svežo politiko, sem neodvisen kandidat, ki predstavlja ravno to," je še dejal Papež, ki se je rodil 5. avgusta 1993 v Novem mestu. Diplomiral je na ljubljanski fakulteti za šport, magistrski študij pa nadaljuje na ekonomski fakulteti.

Prevca želel spraviti v smeh

Pozornost javnosti je letos pritegnil že v Planici na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih, kjer je preskočil ogrado in poljubil našega skakalca Petra Prevca.

"Prišel sem na idejo, da bi spravil v smeh Petra Prevca. Po zadnji sezoni ga zelo kritizirajo. Ker se od mladih nog ukvarjam s športom, vem, kako se počuti. Zato sem želel to obrniti na smeh in pokazati, da ima privržence," je povedal o motivih za svoje dejanje.

Ne spreglejte