SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Občini Ilirska Bistrica odpravljajo posledice poplav in ocenjujejo škodo

0,09

termometer

Ilirska Bistrica
Območje si je po poplavah ogledal tudi minister za okolje Jure Leben. Foto: STA

V Občini Ilirska Bistrica, ki jo je obilno deževje minuli konec tedna močno prizadelo, odpravljajo posledice poplav in ocenjujejo škodo. Groba ocena škode bo znana v prihodnjih dneh, je povedal poveljnik civilne zaščite Luka Špilar. Po njegovih besedah bo predvidoma največja škoda ocenjena na vodotokih.

Najnujnejša sanacija bo predvidoma zaključena danes, ko odpirajo še dve cesti za normalno dostopnost do vasi, je povedal Špilar. Nadaljnja sanacija pa bo terjala več časa in tudi veliko vlaganj, je dodal.

Največja škoda bo, kot kaže, na vodotokih, podatke zbira Agencija RS za okolje oz. koncesionar, to je podjetje VGP Drava, je povedal Špilar, ki od njih pričakuje podatke v prihodnjih dneh. Hkrati na občini zbirajo podatke o škodi na občinski cestni infrastrukturi.

Jure Leben Novice Minister Leben obiskal poplavljeno območje

Prizadeto je bilo območje celotne občine

Prizadeto je bilo območje celotne občine, je dejal Špilar in dodal, da je nemogoče povedati, koliko hiš je bilo poplavljenih, saj mnogi občani tega niti niso javljali interventnim službam, ampak so se sami lotili odpravljanja posledic. Interventne službe so zabeležile več kot 40 dogodkov, kjer so posredovale, vseh poplavljenih objektov pa je zagotovo bilo več, je ocenil Špilar.

ilirska poplave Novice Vode še vedno naraščajo, največ težav na območju Ilirske Bistrice #foto

Ob obilnem deževju so bili na območju ilirskobistriške občine aktivirana civilna zaščita, okoli 90 gasilcev in različni pogodbeni delavci. Civilna zaščita je iz skladišča izdala 4000 protipoplavnih vreč, od tega je bilo napolnjenih zagotovo okoli 3500 vreč, je dejal Špilar.

Medtem so narasle vode na območju občine že v ponedeljek vse odtekle.

Poplave v BiH Novice Izredne razmere v BiH: Narasle vode preplavile mesta in vasi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin