Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 8. 2020,
10.11

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

6

Natisni članek

Slovenija Koronavirus COVID-19

Ponedeljek, 10. 8. 2020, 10.11

3 leta, 8 mesecev

V nedeljo potrdili šest novih okužb, ena oseba umrla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

6

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus | Foto Matej Povše/ UKC Ljubljana

Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V Sloveniji so do zdaj potrdili 2.255 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 128 bolnikov s covid-19. Konec tedna so umrli štirje oskrbovanci Doma starejših Hrastnik, ki so bili okuženi z novim koronavirusom. Trije so umrli v bolnišnici, eden v domu, so sporočili s hrastniške občine. Skupaj je tako od izbruha okužbe pred mesecem dni umrlo osem oskrbovancev doma.

Nočni klub
Novice Zrće? Ne, na francoskem pašniku koroni navkljub še veliko večja zabava!

Kot so danes sporočili z Občine Hrastnik, je bilo od petka do nedelje v Hrastniku odvzetih 11 brisov. Vsi brisi so bili odvzeti zunaj Doma starejših Hrastnik, vsi so bili tudi negativni. V domu čez konec tedna niso opravili novih testiranj. Trenutno je tam aktivno okuženih 38 oskrbovancev in pet zaposlenih, so pa ozdravele štiri zaposlene v domu, ki so jim v preteklih tednih potrdili okužbo, piše STA.

Okužba tudi pri zaposleni v Domu starejših občanov Novo mesto

Od izbruha okužbe 10. julija do danes so okužbo v domu potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Do zdaj so ozdraveli trije oskrbovanci in šest zaposlenih. Okužbo z novim koronavirusom so v petek potrdili tudi pri zaposleni v Domu starejših občanov Novo mesto.

Po potrjenih okužbi so v soboto opravili testiranja še treh sodelavk, ki so bile z okuženo v neposrednem stiku oziroma v isti izmeni. Vsi trije testi so bili negativni, danes pa so z odvzemom brisa preverili še 57 stanovalcev negovalnega oddelka, kjer je delala okužena sodelavka, je direktorica doma Milena Dular povedala za STA.

Izide testiranj pričakujejo predvidoma še danes, sicer pa po njenih besedah za zdaj ne kaže, da bi se kdo od omenjenih stanovalcev počutil slabše oz. nihče nima kakšnih znakov okužbe. Takoj po odkriti okužbi so v domu sicer izvedli preventivne ukrepe. Vseh 12 delavk, ki so bile z okuženo v stiku, je ostalo doma, oddelek, na katerem je delala, pa so spremenili v sivo cono. Dom s 345 varovanci je do preklica za obiskovalce zaprt, je dodala Dularjeva.

V nedeljo potrdili šest novih okužb

Sicer pa so v nedeljo v Sloveniji potrdili šest novih okužb, opravili pa so 332 testiranj. Ena oseba je umrla. Hospitaliziranih je 24 oseb, od tega sta dve na intenzivni negi, iz bolnišnice pa v zadnjih 24 urah ni bil odpuščen nihče. Največ novih okužb so potrdili v Ljubljani, in sicer tri, po eno pa v Medvodah, Črnomlju in Celju. Aktivnih primerov je 168.

Po zaprtju nočnih klubov po državi so prostor za zabave mladih postali lokali, ki lahko hitro postanejo žarišče koronavirusa. Več v prispevku spodaj:

Nedeljske številke so nekoliko višje kot sobotne, ko so potrdili dva primera.

 

Ljubljana po sprostitvi ukrepov
Novice V soboto ena nova smrt in dve okužbi
Ne spreglejte