SiolNET. Novice Slovenija
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti ovadili mladoletnika zaradi nasilja #video

0,84

termometer

Murskosoboški policisti so zaključili preiskavo medvrstniškega nasilja, ki se je v Murski Soboti zgodilo novembra. Ugotovili so, da je prišlo do spora med dvema skupinama mladoletnikov, v katerem sta bili dve osebi zabodeni z nožem in sta iskali zdravniško pomoč v bolnišnici, bili sta lahko telesno poškodovani.

Na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti so zoper dva mladoletna storilca podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma povzročitve lahke telesne poškodbe. Uveden je bil tudi postopek o prekršku zoper enega kršitelja, zaradi kršitve javnega reda in miru.

Medvrstniško nasilje se lahko pojavi povsod

Policisti iz Murske Sobote ob tem opozarjajo, da je lahko nasilje med vrstniki psihično, fizično ali kombinacija obojega. "Prav tako medvrstniško nasilje ni omejeno na določen kraj, pojavi se lahko povsod. Razlogi in vzroki za nastanek nasilja so pogosto netoleranca do drugačnosti, koristoljubje in želja po lastni uveljavitvi. Zato želimo spodbuditi otroke in mladostnike, da se o nasilju zaupajo svojim staršem, učiteljem, vzgojiteljem, trenerjem, prijateljem ali katerikoli drugi osebi, ki jim lahko pomaga," so zapisali.

1123 Novice Nasilje v vrtcih: tokratni primer žal ni osamljen #video

Policija poziva vse, naj bodo pozorni na prve znake in naj otroku prisluhnejo

Policija vse, ki jim je zaupano varstvo otroka in mladostnika, pozivajo, naj bodo pozorni na prve znake in naj otroku oziroma mladostniku prisluhnejo, nasilje pa prijavijo policiji oziroma drugim pristojnim institucijam.

"Obravnava medvrstniškega nasilja zahteva od vseh vpletenih institucij največjo mero profesionalizma in posluha, saj se otroci, ki so izpostavljeni nasilju, pogosto počutijo same in nemočne, zato moramo biti mi njihov glas," so še zapisali.

Če postanete žrtev kakšnega dogodka, pokličite na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

protesti Pariz Francija rumeni jopiči Novice Macron obsodil nasilje po protestih rumenih jopičev v Parizu Istanbulska nevesta Planet TV Igralka spregovorila proti nasilju nad ženskami Beograd protesti Novice V Beogradu več tisoč protestnikov proti političnemu nasilju v državi Spolno nadlegovanje Novice Žrtve spolnega nasilja v Franciji lahko prijave oddajo preko spleta Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami Novice Na mednarodni dan za takojšnje končanje nasilja nad ženskami

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin