Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 7. 2021,
17.31

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Natisni članek

škoda neurje vreme

Torek, 20. 7. 2021, 17.31

2 leti, 9 mesecev

Odpravljanje posledic neurja se nadaljuje, škode za tri milijone evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Občina Mislinja | Župan občine Mislinja Bojan Borovnik upa, da bodo posledice lahko sanirali v enem letu. | Foto zajem zaslona

Župan občine Mislinja Bojan Borovnik upa, da bodo posledice lahko sanirali v enem letu.

Foto: zajem zaslona

V Občini Mislinja škodo po nedeljskem neurju ocenjujejo v grobem na tri milijone evrov, odpravljanje posledic pa se danes nadaljuje. Škoda je največja na cestni infrastrukturi, saj so narasli pohorski potoki, hudourniki so odnašali dele cest, v občini pa je zalilo tudi več objektov. Občani računajo na pomoč države, sanacija bo dolgotrajna.

Potem ko se je hudo neurje pred skoraj natanko dvema letoma razbesnelo nad delom Občine Mislinja in se je že takrat škoda zdela neverjetno velika, je po tokratnem še višja, je povedal župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, ki si je tudi danes na terenu ogledoval posledice ujme. Župan upa, da bodo posledice lahko sanirali v enem letu.

Ne le potoki in hudourniki, poplavljala je tudi reka Mislinja, sicer pa je na terenu že dva dneva več ekip z gradbeno mehanizacijo, ki si prizadeva, da bi vzpostavila ustrezno prevoznost lokalnih cest. S pitno vodo težav ni, težave z dobavo elektrike pa so že odpravili.

Župan Borovnik, ki je ob videnem pretresen, se zahvaljuje za pomoč vsem gasilcem, zasebnikom z gradbeno mehanizacijo, Komunali Slovenj Gradec in vsem občanom, ki so prizadetim priskočili na pomoč.

Novice Neurja: poplave uničile most, v Slovenj Gradcu prižgali sirene #video

Neurja povzročila ogromno škode

Medtem je v sosednji Mestni občini Slovenj Gradec škoda manjša. Za zdaj jo ocenjujejo na okoli 130 tisoč evrov, od tega je na občinskih cestah za okoli 90 tisoč evrov škode, na gozdnih cestah je škoda ocenjena na deset tisoč evrov, na kulturni dediščini, konkretno na Erčevi žagi in mlinu, je zaradi narasle vode po ocenah nastalo za 20 tisoč evrov škode. Škodo zaradi plazu na kmetijskem zemljišču na območju Golavabuke medtem ocenjujejo na deset tisoč evrov, so pojasnili na slovenjgraški občini.

Zelo velika škoda je v nedeljskem neurju nastala tudi na območju občine Lovrenc na Pohorju, podatke o škodi še zbirajo.

Ne spreglejte