Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 10. 2014,
16.52

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mežica

Četrtek, 2. 10. 2014, 16.52

4 leta, 7 mesecev

V Mežici v boj za županski stolček kriminalist in osumljeni dozdajšnji župan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako kot za župana Murske Sobote kandidira upokojeni nekdanji prvi mož slovenske policije Aleksander Jevšek, se v Mežici kot kandidat pojavlja še en znani kriminalist, Robert Slodej.

Eden od vodilnih kriminalistov in vodja preiskav na Nacionalnem preiskovalnem uradu Robert Slodej se bo v tekmi za županski stolček pomeril z dosedanjim županom Dušanom Kreblom, Alešem Pustolemškom in Maxom Maksimilijanom Kragelnikom. Zanimivo je, da vsi kandidati kandidirajo z listami, ne s pomočjo uveljavljenih strank.

Policistom sicer ustava prepoveduje, da bi bili člani kakšnih političnih strank, a Slodej kandidira z listo volivcev, prvopodpisana pa je Slavka Krajnc. Poleg tega je Slodej že leta 2011 izpolnil pogoje za upokojitev, pogodba s policijo se mu izteče konec leta. Če bo izvoljen, se bo verjetno moral odločiti, ali ostane na policiji ali prevzame občino.

Ovadeni Krebel in podjetnik v stečaju Aktualni župan Dušan Krebel se po dveh mandatih poteguje še za enega, čeprav si je že prislužil celo kazensko ovadbo Nadzornega odbora občine Mežica zaradi zlorab sredstev iz EU, izvajal naj bi naložbe brez razpisa z nedovoljenim plačevanjem vnaprej, so poročale Slovenske novice. Tudi večino gradbenih in drugih del naj bi Krebel, tako časnik, izvajal kar s "hišnim" podjetjem Kostmann, ki je podružnica avstrijskega podjetja Kostmann.

Zaradi izvajanja del tega podjetja brez gradbenega dovoljenja in zaradi povzročanja večje škode na bivalnem objektu je to podjetje in župana Krebla ovadil občan Branko Brezovnik.

Drugi kandidat, ki je sicer enkrat že kandidiral za župana Mežice, Aleš Pustolemšek, naj bi pri poslovanju svojega podjetja, ki se je ukvarjalo z nepremičninami, pridelal več kot deset tisoč evrov davčnega dolga in začetek stečajnega postopka, še navaja časnik. Bratranec nekdanjega ministra Patrika Vlačiča sicer že sedi v občinskem svetu.

Ne spreglejte