SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V LPP po počitnicah nove avtobusne linije in novi avtobusi na zemeljski plin

1

termometer

Konec avgusta bo začela obratovati nova linija Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), s katero bodo progo do Škofljice podaljšali do Grosupljega. Istočasno bodo z mestnim prometom povezali tudi Ig.

Na LPP novo linijo mestnega prometa 3G, ki bo do Grosupljega vozila od 29. avgusta, uvajajo z uskladitvijo linij LPP in hčerinskega podjetja Bus, ki opravlja medkrajevne prevoze. Nova linija bo vozila od Bavarskega dvora mimo Železne ceste in Bežigrada, nato pa čez središče Ljubljane mimo Škofljice in v Grosuplje, kjer bo speljana do naselja Brinje. Avtobusi bodo ustavljali na vseh postajah LPP, v grosupeljski občini bo postaj 21. V Grosupljem pričakujejo višje vrednosti nepremičnin Kot so na Občini Grosuplje pojasnili, so si za omenjeno linijo močno prizadevali, saj je njena uvedba "z vidika približevanja občine in njenih prebivalcev k prestolnici nujna". Med "blagodejnimi" učinki nove linije na občini pričakujejo tudi povišanje vrednosti nepremičnin v Grosupljem. Država bo za to pot namenila 42 tisoč evrov Prevozniki bodo med Grosupljem in Ljubljano opravili dodatnih okoli 80.000 kilometrov na mesec, za kar bo država dodatno namenila okoli 42.000 evrov mesečnih subvencij, sporočajo z Direkcije RS za ceste. Za grosupeljsko občino pa bo mesečni finančni strošek znašal 21.000 evrov, z naraščanjem števila potnikov se bo zniževal, pojasnjujejo na občini. Občina sicer subvencionira tudi dijaške in študentske prevoze v višini okoli 2500 evrov na mesec.

Potniki bodo na novi liniji uporabljali enotno mestno kartico Urbana. Po novem bodo imetniki terminskih kartic Urbana za šolsko mesečno vozovnico odšteli 51 evrov (prej 89), za splošno pa 60 evrov (prej 97,20). Obe mesečni vozovnici bosta po novem vključevali tudi vse linije mestnega potniškega prometa.

Po uvedbi con bo mogoče plačevati tudi z Urbano Potniki brez terminskih kartic bodo za vožnjo na liniji 3G do Škofljice uporabili z vrednostno Urbano, potovanje od Škofljice do Grosupljega pa bodo do uvedbe conskega sistema plačevali z gotovino po nespremenjenih cenah. Brezgotovinsko plačevanje z vrednostno Urbano bo mogoče z uvedbo conskega sistema do konca leta, pojasnjujejo na LPP.

Potniki bodo lahko tudi prestopali Cena prevoza bo po njihovih napovedih višja od 0,8 evra, kolikor stane vožnja z mestnim prometom, in nižja kot zdaj (vozovnica od Škofljice do Grosupljega stane 2,3 evra). Obenem pa bodo lahko potniki brez doplačila prestopali tudi na druge avtobuse mestnega potniškega prometa v 90 minutah od začetka vožnje, kot je to v prestolnici uveljavljeno od uvedbe Urbane leta 2009.

Kot so pojasnili na LPP, bo vožnja od Železne ceste do Škofljice trajala 25 - 30 minut, od Škofljice do Grosupljega pa 15 minut. Za primerjavo: vožnja z vlakom od Grosupljega do Ljubljane traja med 25 in 30 minut. Za vožnjo med Ljubljano in Grosupljem so letos v povprečju prodali 132 mesečnih vozovnic na mesec, pričakujejo pa, da jih bodo z uvedbo nove linije prodali več. Podjetje Bus po navedbah grosupeljske občine med Grosupljem in Ljubljano opravlja 98 odstotkov avtobusnih prevozov. Nekaj jih opravlja podjetje Veolia, ki pa je tudi vključeno v prenovo linij - tudi na njihovih avtobusih bo namreč mogoče uporabljati terminsko kartico Urbana.

Z mestnim prometom bodo povezali tudi Ig Z 29. avgustom bodo podaljšali tudi sedanjo linijo 19, ki bo z Ljubljano povezala Ig in tako potnikom pocenila vožnjo. Do zdaj je polna cena splošne mesečne vozovnice iz Iga v Ljubljano znašala 82,80 evra, šolska 72,45 evra, enosmerna pa 2,30 evra. Po novem bodo za potnike veljale cene kot znotraj območja Mestne občine Ljubljana (34 evrov splošna mesečna, 17 evrov šolska mesečna in 0,80 evra vožnja s prestopi v roku 90 minut). Tako želijo zmanjšati dnevne migracije osebnih avtomobilov v Ljubljano. V jesenskih mesecih oziroma najkasneje 1. januarja prihodnje leto pa načrtujejo tudi uvedbo linije mestnega prometa do Zgornjih Pirnič v občini Medvode, so pojasnili na LPP.

Vzpostaviti želijo conski sistem Po njihovih navedbah je celosten cilj vzpostaviti integriran javni prevoz z enotno vozovnico. V načrtu je tako uvedba conskega sistema, ki bo obsegal območja znotraj in izven Mestne občine Ljubljana.

V poletnih mesecih LPP sicer beleži več kot polovičen upad prevozov potnikov in tako tudi prihodkov. Kot navajajo, so lani najnižji prihodek od prodanih vozovnic zabeležili julija, ko so jih prodali za 916.856 evrov. Decembra, ko so jih prodali največ, pa je prihodek znašal 2.040.930 evrov.

Avtobusi so v povprečju stari 9,35 let Vozni park LPP trenutno šteje 200 avtobusov, med njimi je 154 zgibnih, vozila pa so povprečno stara 9,35 let. V poletnih mesecih po linijah mestnega prometa vozita 102 avtobusa. Ker je od vseh avtobusov klimatiziranih 165, tako neklimatiziranih poleti ne uporabljajo. 89 vozil je opremljenih z videonadzornim sistemom, 108 jih ima vstopno/izstopno klančino za potnike na invalidskih vozičkih in potnike z otroškimi vozički, 187 pa jih ima elektronske zunanje ekrane. 169 avtobusov je nizkopodnih, prav toliko jih ima tudi zvočne napovednike postajališč in notranje prikazovalnike nad voznikom.

Jeseni 20 novih avtobusov na zemeljski plin Kot pojasnjujejo na LPP, bodo jeseni prejeli 20 avtobusov na zemeljski plin, ki so bolj ekološki in povzročajo manj hrupa. Opremljeni bodo s klimatskimi napravami, klančinami in videonadzornim sistemom, stali pa so skoraj pet milijonov evrov brez DDV. To je del načrta obnove voznega parka v obdobju od letos do leta 2015, ki predvideva nabavo 110 avtobusov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin